Πιέσεις Κυριακού στην κυβέρνηση να τελειώνει με τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν

Σε αντίθετη γραμμή ο Αλαφούζος…

Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά λύση για να αποφύγει το «μαύρο» στα κανάλια, δέχεται πιέσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης και να «καθαρίσει» το τηλεοπτικό τοπίο.

Συγκεκριμένα οι μεγαλύτερες πιέσεις προς το Μαξίμου – σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ασκούνται από την πλευρά του ΑΝΤ1 και του Θοδωρή Κυριακού. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού που έχει δώσει και το μεγαλύτερο ποσό για την άδεια, περίπου 75 εκ. ευρώ, ασκεί

αφόρητες πιέσεις για να «τρέξει» η διαδικασία και να υπογραφούν από το υπουργικό συμβούλιο οι σχετικές αποφάσεις, ώστε να αναδειχθούν επισήμως οι τέσσερις νέοι καναλάρχες… Και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση που θα «πετάξει» εκτός ανταγωνισμού τα κανάλια που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια.

Ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 επιθυμεί το συντομότερο και ει δυνατόν πριν τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να έχουν βγει εκτός παιχνιδιού, MEGA, ALPHA, STAR και ΕTV για να σταματήσουν να έχουν πρόσβαση στη διαφημιστική πίτα. Στο Μαρούσι θεωρούν ότι το MEGA – ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση, προκαλεί ζημιά, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό με τα έσοδα από τη διαφήμιση που αγγίζουν τα 3 με 4 εκ ευρώ το μήνα… Αντίστοιχα ισχύει για τον ALPHA και το STAR που συγκεντρώνουν από το πρόγραμμά τους σημαντικά ποσά από τη διαφήμιση.

Στον αντίποδα οι πιέσεις από τα επιτελεία των υπολοίπων υπερθεματιστών είναι αμελητέες. Συγκεκριμένα η πλευρά Σαββίδη, όπως είναι φυσικό, δεν βιάζεται σε αυτήν τη φάση να καθαρίσει το τοπίο, δεδομένου ότι μόλις μπήκε στο χορό και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα προχωρήσει στη δημιουργία του νέου καναλιού. Η πλευρά Μαρινάκη – επίσης, δεν βιάζεται όσο «χτίζει» το νέο κανάλι.

Τέλος ο ΣΚΑΙ και ο Γιάννης Αλαφούζος που μαζί με τον Θοδωρή Κυριακού είναι οι δύο υπερθεματιστές με κανάλια σε λειτουργία… Και – επίσης, έχει άμεσο συμφέρον να ξεκαθαρίσει μια ώρα νωρίτερα το τοπίο, ώστε οι ανταγωνιστές του που δεν αδειοδοτήθηκαν να μην έχουν πρόσβαση στη διαφημιστική πίττα… Λέγεται ότι για πολιτικούς λόγους έχει αποφασίσει να μην ασκήσει πιέσεις να πέσει «μαύρο» – σε αντίθεση με την πλευρά Κυριακού, με στόχο την ευθύνη για μια τέτοια εξέλιξη να τη χρεωθεί εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση και όχι ο ίδιος.

The post Πιέσεις Κυριακού στην κυβέρνηση να τελειώνει με τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα