Παραιτήθηκε ο Μάριο Μόντι, αρχίζει και τυπικά η προεκλογική εκστρατεία

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε και τυπικά ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, βάζοντας σε κίνηση την συνταγματική διαδικασία για την προσφυγή στις κάλπες τον Φεβρουάριο.

Ο πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, θα έχει από το Σάββατο διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους προέδρους της βουλής και της γερουσίας. Μετά την ολοκλήρωση των τυπικών αυτών συζητήσεων, θα προχωρήσει στη διάλυση της Βουλής για

να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 24 Φεβρουαρίου του 2013.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής, η ιταλική Βουλή είχε εγκρίνει τον προϋπολογισμό με ισχυρή πλειοψηφία με 309 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 5 αποχές—είχε προηγηθεί την Πέμπτη και η έγκριση από την Γερουσία.

Στη συνέχεια έγινε υπουργικό συμβούλιο, όπου ο Μάριο Μόντι ανακοίνωσε τυπικά την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά δεδομένα περιγράφουν ένα περίπλοκο και ρευστό τοπίο και κινητικότητα στην Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά.
Από την άλλη πλευρά, η παραίτηση του Μάριο Μόντι οδηγεί σε εξελίξεις και για το πρόσωπό του.

Τα σενάρια για το ποια θα είναι η στάση του Μ.Μόντι κυριάρχησαν στον ιταλικό Τύπο, αν θα στηρίξει κάποιο σχηματισμό ή αν θα αναλάμβανε την ηγεσία του.
Ο Μόντι κρατά κλειστά τα χαρτιά του, το μεσημέρι της Κυριακής όμως προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου όπου, κατά τα φαινόμενα, θα δοθούν απαντήσεις και η προεκλογική εκστρατεία θα αρχίσει για τα καλά-έστω και μέσα στα Χριστούγεννα.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα