Παπούλιας: Να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω

«Τιμούμε την επέτειο από την πρώτη νίκη ενάντια στη χολέρα του φασισμού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσει η Ευρώπη. «Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε και δεν μπορούμε να δώσουμε κάτι περισσότερο» τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Έλληνες δεν έχουν πέσει ποτέ θύματα εκβιασμού.

«Ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι το μήνυμα που στέλνει η σημερινή

μέρα σε όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα. Να σταματήσουμε να μικραίνουμε τα μεγάλα και να μεγαλώνουμε τα μικρά» συνέχισε ο υπουργός, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει και αυτή τη δυσκολία, όπως πολλές άλλες στο παρελθόν.

Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση κύλησε ομαλά, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε στη σκιά της πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα να τηρήσει το γράμμα του νόμου και να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων.

Το ζήτημα αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να μην παραστούν στην παρέλαση εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Η αντιπαράθεση πήρε νέα τροπή μετά τις δηλώσεις Τζιτζικώστα για το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μην δώσει τελικά το «παρών» στην στρατιωτική παρέλαση ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα