NSA: «Ο Ομπάμα δεν γνώριζε για την υποτιθέμενη κατασκοπεία σε βάρος της Μέρκελ»

Το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ενημερωθεί για την «ενδεχόμενη» κατασκοπεία σε βάρος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ διέψευσε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, η οποία χειρίζεται τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο.

«Ο επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ

δεν είχε συζητήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα το 2010 σχετικά με την υποτιθέμενη επιχείρηση κατασκοπείας η οποία αφορούσε την καγκελάριος Μέρκελ και δεν συζήτησε ποτέ καμιά τέτοια επιχείρηση. Τα δημοσιεύματα του Τύπου που υποστηρίζουν το αντίθετο δεν είναι αληθή», ανέφερε σε δήλωση την οποία απέστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της NSA.

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ αμ Ζόνταγκ ανέφερε ότι ο επικεφαλής της NSA είχε ενημερώσει τον Ομπάμα για την παρακολούθηση των επικοινωνιών της Μέρκελ το 2010.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ ασκεί πιέσεις στην Ουάσιγκτον για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τις υποτιθέμενες παρακολουθήσεις.

Μάλιστα φέρεται να είπε στην εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ ότι «Αν οι Αμερικανοί παρακολούθησαν κινητά στη Γερμανία, παραβίασαν τους γερμανικούς νόμους επί γερμανικού εδάφους. Οι παρακολουθήσεις είναι παράνομη πράξη και όταν διαπράττονται, οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγούνται προ των ευθυνών τους».
Πηγή kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα