Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τρία από τα στελέχη της νέας Κυβέρνησης οι κύριοι Αμανατίδης, Αλεξιάδης και Χαϊκάλης έδωσαν θρησκευτικό όρκο.

Προσερχόμενοι νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι υπουργοί

υπογράμμισαν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα καθώς και τη βούλησή τους να εργαστούν.

«Γνωρίζω τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την τοποθέτησή μου, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να φέρω εις πέρας την ευθύνη που ανέλαβα. Έχω μάθει από πίεση, έχω 35 χρόνια ένσημα ξέρω τι σημαίνει ανεργία» δήλωσε ο υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης.

«Έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει, είναι μία δύσκολη συμφωνία», δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι «η δουλειά μας θα μετρήσιμη.
«Οι μέρες είναι κρίσιμες για την χώρα. Τα λόγια είναι φτωχά. Ζητούμενο είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση και οι πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.
«Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα. Χρειάζεται εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο», δήλωσε ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αναλαμβάνει νέες προκλήσεις σε ένα σημαντικό πεδίο μάχης και πρόσθεσε ότι «αυτά που θα εφαρμόσουμε θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο των συνθηκών κοινωνικά δίκαια».
«Το θέμα είναι όχι μόνο για να κλείσει η συμφωνία που θα κλείσει αλλά και ο τρόπος που θα εφαρμοστεί», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «είναι μία δύσκολη εποχή» και ότι η νέα κυβέρνηση είναι συνέχεια της παλιάς σε καλύτερες συνθήκες που εμείς, όπως είπε, πρέπει να δημιουργήσουμε. «Το σύνθημα είναι δουλειά, δουλεία, δουλειά», πρόσθεσε.

«Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει», ανέφερε από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Ο Πρωθυπουργός μου ανέθεσε να κάνω ό,τι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».

Τελετές παράδοσης
Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής χαρτοφυλακίων και με ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις των πρώην υπουργών, όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που καρατομήθηκαν μετά την απόφασή τους να διαφοροποιηθούν στην ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Ήδη στην ιστοσελίδα iskra.gr, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του Π.Λαφαζάνη, αναφέρεται ότι «όσο κι αν η απομάκρυνση των “τριών” ήταν περίπου αναμενόμενη, μετά και την διαφοροποίησή τους στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, το οποίο και καταψήφισαν, δεν παύει η απομάκρυνσή τους να έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία με αυτονόητο πολιτικό πρόσημο».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, συνεργάτες του πρώην υπουργού τόνιζαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του η κυβέρνηση, δεν πρέπει να παγιδευθούν σε έναν ολισθηρό “μονόδρομο” που προδιαγράφει η απαράδεκτη συμφωνία με τους “θεσμούς” αλλά να βρουν τη δύναμη να καταστήσουν προσωρινές τις πολιτικές αναδιπλώσεις και να αποτρέψουν πολιτικές επιλογές και δεσμεύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αναίρεση και ακύρωση τις ριζοσπαστικές προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης».

Τη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναλαμβάνει ο μέχρι χθες υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναβαθμίζεται σε υπουργό από αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

—————————————————————————-
Διαβάστε ακόμη: Η σύνθεση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
————————————

The post Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα