Ποια είναι η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, αναλαμβάνει τα καθήκοντα της κυβερνητικής εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού το βράδυ της Παρασκευής, θέση που κατείχε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Γεννηθείσα στην Άρτα, σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές

του Ιουνίου του ίδιου έτους. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής.

Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Άρτας και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος της 5ης Φεβρουαρίου ορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος.

Η 54χρονη νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια, με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, στην παιδοακτινολογία και στην γυναικολογική ακτινολογία., ενώ από το 1993 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.

Από το 1997 μέχρι το 2003 διετέλεσε γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας κι από το 2003 μέχρι το 2005 γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας. Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «Δημοτικής Αλλαγής» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συμμετέχει σε τέσσερις επιτροπές της Βουλής και συγκεκριμένα στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
Πηγή in.gr

The post Ποια είναι η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα