''απο λειτουργικες δαπανες θα καλυφθουν τα εξοδα της παρελασησ''...

21:55 19/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων, 12 μαχητικών αεροσκαφών και 13 ελικοπτέρων θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση για την εθνική επέτειο...
της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Apache, δύο μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ, δύο μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ 90, τρία ελικόπτερα S-70 Shikorsky, δύο ελικόπτερα
AB-212.

Επίσης, θα συμμετάσχουν τρία αεροσκάφη F-16 BLOCK 52+, τρία Mirage -2000-5, τρία F-4E και τρία αεροσκάφη A-7.

Όμως, ποιος θα πληρώσει για όλα αυτά;

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τα έξοδα της παρέλασης θα καλυφθούν από λειτουργικές δαπάνες και το κόστος θα μείνει «σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα».

Πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν ότι το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων μέσων καλύπτεται από τα συνήθη λειτουργικά κονδύλια των καθημερινών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, όπως είπαν, θα παρελάσουν μηχανοκίνητα μέσα τα οποία βρίσκονται ήδη σε Κέντρα Εκπαιδεύσεως της Αττικής, όπως στο ΚΕΤΘ, και χρησιμοποιούνται στην προγραμματισμένη εκπαίδευση των νέων Ανθυπολοχαγών.

Επίσης, έχουν προωθηθεί σε Μονάδες και εργοστάσια συντηρήσεως εντός Αττικής, στο πλαίσιο προγραμματισμένων τεχνικών επιθεωρήσεων.

Οσον αφορά στις πτήσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, τονίζουν πως εντάσσονται στο εξαμηνιαίο πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης - συντήρησης των ιπταμένων και για αυτό, δεν αποτελούν επιπλέον πτητικό έργο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα