Ομπάμα και Βαρουφάκης τα είπαν για λίγο και σε καλό κλίμα στον Λευκό Οίκο

Συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Οι δυο άνδρες συνομίλησαν σε καλό κλίμα για περίπου δώδεκα λεπτά, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης προς Παρασκευή και σ’ αυτήν

παρέστησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ενώ ομιλία εκφώνησε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης για την Ελληνική Ανεξαρτησία, στις επιβλητικές αίθουσες δεξιώσεων του Λευκού Οίκου έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσία και του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, εξήρε τον ρόλο της ομογένειας και διαβεβαίωσε το πολυπληθές ακροατήριο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην φίλη και σύμμαχο χώρα, ιδιαιτέρως στην παρούσα συγκυρία, που εξακολουθεί να περνά δύσκολες ημέρες, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Ομπάμα και Βαρουφάκης τα είπαν για λίγο και σε καλό κλίμα στον Λευκό Οίκο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα