Επέμβαση της αστυνομίας μέσα στην Πρυτανεία - 14 συλληφθέντες

Εληξε, με επέμβαση της αστυνομίας και χωρίς επεισόδια, η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από 19 ημέρες. Η επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου έγινε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, και αφού είχε δοθεί χρονικό περιθώριο δέκα λεπτών στους καταληψίες να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Στις 6 π.μ. ακριβώς οι δυνάμεις της αστυνομίας που επιτηρούσαν την Πρυτανεία παρατάχθηκαν σε όλες τις εισόδους και περιμετρικά του κτiρίου, δίνοντας στους καταληψίες τελεσίγραφο 10 λεπτών να

αποχωρήσουν από την Πρυτανεία.

Λίγο μετά τις 6.30 η αστυνομία επιχείρησε να μπει στο κτίριο από την κεντρική είσοδο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, οπότε επιχειρήθηκε η είσοδος από τα πλάγια του κτιρίου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Οι αστυνομικοι προχώρησαν στη σύλληψη 14 ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 7 άνδρες και 7 γυναίκες νεαρής ηλικίας.

Την ώρα της εκκένωσης έξω από την Πρυτανεία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10 άτομα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων, με τους αντιεξουσιαστές να καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΓΑΔΑ, όπου έχουν μεταφερθεί οι συλληφθέντες.

Σημειώνεται ότι κατάληψη έληξε, έπειτα από 19 ημέρες, ενώ χθες είχαν σημειωθεί εκτεταμένης έντασης επεισόδια γύρω από τα Προπύλαια όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν κουκουλοφόρους που είχαν συγκεντρωθεί και πετούσαν πέτρες και καδρόνια.
Πηγή ethnos.gr

The post Επέμβαση της αστυνομίας μέσα στην Πρυτανεία - 14 συλληφθέντες appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα