Ο Τσίπρας, ο Κασιμάτης και η Ναόμι Κάμπελ

Η γύμνια της ελληνικής δημοσιογραφίας και η αποτυχία της να προβλέψει την κρίση χρέους

Δυστυχώς στον καιρό της πληροφορίας και του διαδικτύου, οι δημοσιογράφοι και η δημοσιογραφία, αντί να βελτιώνονται, βαλτώνουν και βολεύονται. Αντί να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να ενημερώνουν καλύτερα, πληρέστερα, έγκυρα και έγκαιρα τους πολίτες, περιορίζονται στην ευκολία του διαδικτύου, εξαντλώντας την δράση τους στην «ξευτιλισμένη» (με την έννοια της έλλειψης αξιοπρέπειας), αντιγραφής ή αλλιώς του

γνωστού copy paste, με όλα τα μέσα και τους τρόπους!

Χειρότερο όμως από όλα, είναι ότι οι δημοσιογράφοι πλέον δεν διαβάζουν και δεν ενημερώνονται! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η γκάφα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που μπέρδεψε την Ναόμι Κλάιν, με την μαύρη γαζέλα Ναόμι Κάμπελ! Το γεγονός έγκαιρα εντόπισε και επισήμανε σχολιάζοντας από τη στήλη του στην «Καθημερινή» ο αρθρογράφος Στέφανος Κασιμάτης, ήδη από την περασμένη Τρίτη, 21 του μηνός! Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έγραψε, «…Μιλώντας με τον Ζίζεκ – και παραδομένος στη σαγήνη του, φαντάζομαι – ο Τσίπρας μπέρδεψε την Καναδέζα ιέρεια της αντιπαγκοσμιοποίησης και συγγραφέα του βιβλίου «Το δόγμα του σοκ» Ναόμι Κλάιν με τη «μαύρη γαζέλα της πασαρέλας» Ναόμι Κάμπελ. Όμως το μόνο «σοκ» που μπορεί να εμπνεύσει η Ναόμι Κάμπελ είναι να την δεις ξαφνικά (έστω και τώρα στα 43 της) γυμνή μπροστά σου ή στο όνειρό σου, όπως φαίνεται ότι μάλλον συνέβη με την περίπτωση του Αλέξη. Ονειρευόταν ξυπνητός…»!

Δυστυχώς, το διαδίκτυο, τα social media και οι υπόλοιπες εφημερίδες «πληροφορήθηκαν» τη γκάφα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις προχθές, δηλαδή την Παρασκευή, (από δημοσιογραφική «σπόντα» που δεν είναι της παρούσης να αποκαλύψουμε), όταν το γεγονός συνέβη πέντε ημέρες πριν! Δυστυχώς πάλι – όπως απεδείχθη, ελάχιστοι δημοσιογράφοι είχαν δει το σχετικό video του Τσίπρα ή είχαν διαβάσει, τις δηλώσεις του! Πάντως, ο Στέφανος Κασιμάτης της «Καθημερινής» ήταν ένας από αυτούς, αν όχι ο μόνος και σίγουρα ο πρώτος που σχολίασε το γεγονός!

Τι συζητάμε όμως, όταν κανένας δημοσιογράφος που σήμερα το παίζει «ενημερωμένος», «έγκυρος» και οτιδήποτε άλλο, δεν έγραψε ή δεν είπε, στον ελληνικό λαό το 2009 τι θα ακολουθούσε στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια! Κανείς και πουθενά, από τα «γνωστά» και «άγνωστα» σαΐνια της ελληνικής δημοσιογραφίας, έντυπης και ηλεκτρονικής, δεν είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα καταρρέει ή ότι η Ελλάδα βουλιάζει στα χρέη και ότι ο ελληνικός λαός θα ζήσει αυτό που ζει τα τελευταία τρία χρόνια! Εύγε!

Keywords
Τυχαία Θέματα