Ο Τιέστο στην κορυφή της λίστας Forbes για την ηλεκτρονική χορευτική μουσική

Ο Ολλανδός DJ Τιέστο είναι ο πλουσιότερος καλλιτέχνης του είδους στην dance μουσική σύμφωνα με τη νέα σχετική λίστα που ανακοίνωσε το αμερικανικό περιοδικό Forbes. Ο 43χρονος Tijs Michiel Verwest, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, εκτιμάται ότι κέρδισε 22 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο αμερικανός Skrillex με 15 εκατ. δολ. και ακολουθούν οι Swedish

House Mafia με 14 εκατ. δολ.

Πρόκειται για την πρώτη λίστα Forbes του είδους που αντανακλά την αυξανόμενη επιτυχία της ηλεκτρονικής χορευτική μουσικής στις ΗΠΑ.

«Κάθε τόσο, οι τεκτονικές πλάκες των κυρίαρχων τάσεων στη μουσική κουνιούνται» σημειώνει το περιοδικό. «Στα 60’s ήταν η βρετανική εισβολή, για να ακολουθήσει η ντίσκο στα 70’s και η άνοδος του γκλαμ μέταλ στα 80’s. Η δεκαετία του ’90 είδε την έλευση του γκραντζ και την επανεμφάνιση των boy bands, ενώ τη δεκαετία του 2000 κυριάρχησε το χιπ-χοπ. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν και πάλι. Η ηλεκτρονική χορευτική μουσική, πιο γνωστή ως EDM (Electronic Dance Music) έχει πλέον αναδυθεί από τις αντεργκράουντ ρίζες της κατευθείαν στην κυρίαρχη συνείδηση».

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι 10 κορυφαίοι της λίστας βγάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος τους κάνοντας περιοδείες. Η εκτίμηση του περιοδικού περιλαμβάνει τα έσοδα από ζωντανές εμφανίσεις –για πολλούς από τους καλλιτέχνες αυτό συχνά σημαίνει περισσότερα από 100.000 δολ. για ένα νυχτοκάματο– και από πωλήσεις ηχογραφημένης μουσικής, διαφημιστικά συμβόλαια και προϊόντα. Κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι ο Τιέστο βγάζει 250.000 δολάρια για κάθε εμφάνιση του ως DJ.

Το Top 10 των πλουσιότερων βασιλιάδων της ηλεκτρονικής μουσικής διαμορφώνεται ως εξής:

1. Tiësto – $22m
2. Skrillex – $15m
3. Swedish House Mafia – $14m
4. David Guetta – $13.5m
5. Steve Aoki – $12m
6. Deadmau5 – $11.5m
7. DJ Pauly D – $11m
8. Kaskade – $10m
9. Afrojack – $9m
10. Avicii – $7m

Keywords
Τυχαία Θέματα