Ο Θεοδωράκης σε αναζήτηση… στέγης

Η Γεννηματά θεωρεί ότι τον «έχει του χεριού της»

Γράφει ο Πολιτικός

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού έγιναν τις τελευταίες ημέρες με στόχο τη σύμπραξη των δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μολονότι ο Σταύρος Θεοδωράκης προσέτρεξε ξανά στο ΠΑΣΟΚ-μετά το ναυάγιο του περασμένου Αυγούστου- και με μόλις 7 βουλευτές στην κοινοβουλευτική του ομάδα, δεν συμφώνησε στο τέλος στην προοπτική συμπόρευσης. Οι λόγοι

ήταν δύο: Ο πρώτος σχετίζεται με το αίτημά του να διατηρήσει αυτοτελή την ΚΟ του Ποταμιού στη Βουλή έως τις εκλογές και ο δεύτερος με τον όρο του να δημιουργηθεί ένα σχήμα τύπου Δημοκρατική Συμπαράταξη-Ποτάμι χωρίς να ενταχθεί το κόμμα του στη ΔΗΣΠΑΡ, όπως έκανε το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. Κι αυτό διότι ο Θεοδωράκης ήθελε το κόμμα του να εμφανίζεται ως συνεργαζόμενη πολιτική δύναμη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρώντας ότι «έχει του χεριού της» το Ποτάμι που φυλλορροεί, απέρριψε τα αιτήματα Θεοδωράκη κι έτσι για μία ακόμη οι κρυφές συνομιλίες οδηγήθηκαν σε φιάσκο. Σημειωτέον πως τον ενδιάμεσο ανάμεσα στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα έκανε ο πρώην υφυπουργός του σημιτικού ΠΑΣΟΚ Νίκος Μπίστης.

Έπειτα απ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται ο επικεφαλής του Ποταμιού να αναζητήσει και πάλι πολιτική συνεργασία με το υπό ίδρυση κόμμα των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη σε μία προσπάθεια να κρατηθεί από κάπου στις επόμενες εκλογές.

Όμως οι πληροφορίες λένε ότι εάν οι εκλογές δεν αργήσουν τότε το κόμμα των «τριών» δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να προλάβει την κάθοδό του στις κάλπες, άρα ο Θεοδωράκης μπορεί να μη βρει πολιτικό κόμμα για να «τρουπώσει».

The post Ο Θεοδωράκης σε αναζήτηση… στέγης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα