Ο στωικός Πρετεντέρης και ο ταλαντούχος Χιώτης

Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την άφιξη Μαρτιγόπουλου στον ΔΟΛ, έχουμε αναφερθεί στους κερδισμένους και τους χαμένους… Στις υπερεξουσίες που έχει αποκτήσει ο Χρήστος Μεμής ή στον περιορισμένο πλέον ρόλο του Αντώνη Καρακούση. Αρκετοί όμως είναι εκείνοι που αναρωτιούνται και για τη στάση που κρατά ο Γιάννης Πρετεντέρης ή ο διευθυντής του ραδιοφώνου, Βασίλης Χιώτης. Δεδομένου ότι ο τελευταίος, είναι ένα στέλεχος πολύ

κοντά στον Σταύρο Ψυχάρη ή ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι από τους ελάχιστους δημοσιογράφους της παλαιάς φρουράς που παραμένουν ακόμη στον ΔΟΛ, χωρίς όμως ρόλο στην διοικητική πυραμίδα, αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά.

Έτσι, ως προς τον Γιάννη Πρετεντέρη – μαθαίνουμε ότι, παραμένει στο «ψυγείο» (όπως λέγεται στη δημοσιογραφική γλώσσα η μη αξιοποίηση) και παρατηρεί με στωικότητα τα συμβαίνοντα στον οργανισμό. Παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις του, εξαντλούνται σε μια καθημερινή στήλη στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και σε άλλη μία, στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», καθημερινά δίνει το παρών στο γραφείο του στη Μιχαλακοπούλου και σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, αναμένει να ανακάμψει στα εσωτερικά του συγκροτήματος!

Αντίθετα, ερωτηματικό προκαλεί η περίπτωση του Βασίλη Χιώτη που έχει να επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο, ως επικεφαλής του ραδιοφωνικού «Βήματος». Αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν προκύπτει περαιτέρω αναβάθμισή του – τουλάχιστον, στο άμεσο μέλλον. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής του δυναμικού ραδιοφώνου – που αποφεύγει να εκφράζεται δημόσια για τα εσωτερικά του οργανισμού, διατηρεί επιφυλάξεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μιχαλακοπούλου και δηλώνει προβληματισμένος στο στενό του περιβάλλον. Άλλες πηγές όμως στον οργανισμό, δεν αποκλείουν ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφώνου, να έχει λάβει υποσχέσεις για αξιοποίησή του σε νέο υψηλότερο πόστο, όταν θα απομακρυνθεί συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος!

Keywords
Τυχαία Θέματα