Δεδομένη η δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

12:07 16/4/2013 - Πηγή: TNSite
Την άποψη ότι η δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και ότι υπάρχουν απτά αποτελέσματα εξέφρασε ο Χ. Ράιχενμπαχ, ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο Ράιχενμπαχ τόνισε ότι το εργατικό κόστος έχει μειωθεί και οι εξαγωγές προχωρούν με πολύ καλό ρυθμό, υπογραμμίζοντας

πως οι θετικές αυτές εξελίξεις πρέπει να συνεχιστούν μέσω της βέλτιστης χρήσης των διαθέσιμων πόρων και της συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Σε σχέση με τη ρευστότητα η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι πιο ελπιδοφόρα» είπε ο Ράιχενμπαχ, σημειώνοντας πως με τις καταβολές των δόσεων του προγράμματος, θα μπορούσε να αρχίσει η χρηματοδότηση συγκεκριμένων τομέων.

«Η ελληνική κυβέρνηση και η Επιτροπή συνεργάζονται στενά προκειμένου να καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επιχειρηματικές δραστηριότητες» ανέφερε ο επικεφαλής της Task Force, επισημαίνοντας πάντως πως υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα για να ξεφύγει η Ελλάδα από τη δύσκολη κατάσταση όσον αφορά στη ρευστότητα αλλά και για να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Πιστεύω ότι όταν τελειώσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν περισσότερο στην πραγματική οικονομία» εκτίμησε ο κ. Ράιχενμπαχ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα