Ο Ορ. Ανδρεαδάκης νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης είναι τελικά το πρόσωπο που επελέγη για την θέση του διευθυντή του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ως γνωστός γενική

διευθύντρια του φεστιβάλ είναι η κυρία Ελιζ Ζαλαντό που αντικατέστησε πριν από λίγο καιρό τον Δημήτρη Εϊπίδη μετά την παραίτησή του.

Την περασμένη εβδομάδα το Δ. Σ. του φεστιβάλ προέβη στις συνεντεύξεις όσων ενδιαφέρονταν για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ανάμεσά τους ήταν ο πρώην καλλιτεχνικής διευθυντής του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κ. Μισέλ Δημόπουλος, ο κ. Δημήτρης Κερκινός υπεύθυνος του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια του ιδίου φεστιβάλ και ο διανομέας κ. Λευτέρης Αδαμίδης ο οποίος έχει υπάρξει συνεργάτης τόσο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όσο και των Νυχτών Πρεμιέρας.
Ο κ. Ανδρεαδάκης που σπούδασε κινηματογράφο στο Παρίσι βρίσκεται στον χώρο της δημοσιογραφίας από την δεκαετία του 1980. Εχει εκτός άλλων συνεργαστεί με τις εφημερίδες Αυγή και Ελεύθερος Τύπος ενώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ο υπεύθυνος κινηματογραφικών θεμάτων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και διευθυντής του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ που ως γνωστόν διοργανώνει τις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας.

Σε ότι αφορά το αθηναϊκό φεστιβάλ, έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για την προσεχή διοργάνωση της οποίας οι ημερομηνίες είναι 21 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου. Σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο σχήμα της. Σε ότι αφορά το θερινό σκέλος του φεστιβάλ, το Open Air, το πρόγραμμά του είναι έτοιμο και αποτελείται από 25 ταινίες που θα προβληθούν σε διάφορους ανοιχτούς χώρους της Αθήνας.
Πηγή tovima.gr

The post Ο Ορ. Ανδρεαδάκης νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα