Ο Ολάντ υπερασπίζεται από τη Βαγδάτη τη μάχη κατά της ISIS

Δεύτερη επίσκεψη στο Ιράκ από το 2014

«Μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ ισοδυναμεί με αποτροπή των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από τη Βαγδάτη απευθυνόμενος στους γάλλους στρατιώτες που εκπαιδεύουν τις ιρακινές ειδικές δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών. Ο Ολάντ προσγειώθηκε στην ιρακινή πρωτεύουσα τη Δευτέρα, δύο χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη, τον Σεπτέμβριο του 2014. Είναι ο πρώτος ηγέτης του διεθνούς υπό τις ΗΠΑ

συνασπισμού, ο οποίος επισκέπτεται το Ιράκ μετά την έναρξη των επιχειρήσεων κατά της ISIS πριν από δυόμισι χρόνια.

«Το να δρούμε εναντίον της τρομοκρατίας εδώ στο Ιράκ σημαίνει επίσης ότι αποτρέπουμε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας και άρα αποφεύγουμε να υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις για τους συμπατριώτες μας από την επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράκ», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη χώρα. «Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η χρονιά που θα νικήσουμε την τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού, τον Σεπτέμβριο του 2014, η Γαλλία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ ή τη Συρία, αλλά δεν συμμετέχει άμεσα σε χερσαίες μάχες. Προς το παρόν ο διεθνής συνασπισμός υποστηρίζει τους ιρακινούς στρατιώτες που επιχειρούν την ανακατάληψη της Μοσούλης με αεροπορικές επιδρομές.

«Το διακύβευμα είναι η ανακατάληψη της Μοσούλης. Για να το πετύχουμε αυτό τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να εκπαιδεύσετε, να υποστηρίξετε τις ιρακινές δυνάμεις και να τους δώσετε τις καλύτερες συμβουλές», τόνισε ο Ολάντ.

Αργότερα τη Δευτέρα, ο γάλλος πρόεδρος πρόκειται να μεταβεί στην Αρμπίλ στην οι οποίοι συμβουλεύουν τους κούρδους πεσμεργκά που μάχονται για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Στη Βαγδάτη, ο Ολάντ θα μεταβεί επίσης στην Πράσινη Ζώνη, όπου θα συναντηθεί με τον κούρδο πρόεδρο του Ιράκ Φουάντ Μασούμ, τον σιίτη πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι και τον σουνίτη πρόεδρο του Κοινοβουλίου Σαλίμ αλ Τζουμπούρι.
Πηγή in.gr

The post Ο Ολάντ υπερασπίζεται από τη Βαγδάτη τη μάχη κατά της ISIS appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα