Ο καθένας μπορεί να γίνει επιτυχημένος εφευρέτης στο Quirky

Η εταιρεία Quirky είναι ένα ανερχόμενο startup που θέλει να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει μια καλή ιδέα, να δει τις εφευρέσεις του να γίνονται πραγματικότητα. Ιδρύθηκε από τον Μπεν Κάουφμαν στη Νέα Υόρκη και ήδη έχει μετατρέψει 79 ιδέες χρηστών του διαδικτύου σε προϊόντα που πουλιούνται σε όλο τον κόσμο.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

Όποιος θέλει υποβάλλει τις ιδέες

του στο Quirky. Το Quirky επιλέγει λίγες εκατοντάδες από τις χιλιάδες που λαμβάνει και η σχεδιαστική ομάδα του συσκέπτεται πάνω σε αυτές. Από αυτές τις ιδέες επιλέγονται λίγα προϊόντα για να κατασκευαστούν. Το Quirky έχει ένα ολόκληρο εργαστήριο για τη δημιουργία πρωτοτύπων και ανθρώπους στην Ασία που φτιάχνουν τα τελικά προϊόντα. Στο μεταξύ, λόγο σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού έχει ολόκληρη η διαδικτυακή κοινότητα του Quirky που αριθμεί περισσότερα από 300.000 μέλη. Όσοι έκαναν προτάσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο τελικό προϊόν λαμβάνουν ένα ποσοστό από τις πωλήσεις.

Το Quirky συνεργάζεται με πολλές εταιρείες και αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης ενώ πουλάει και μέσω διαδικτύου σε 35 χώρες.

Τα δικαιώματα παραμένουν για πάντα σε αυτόν που είχε την αρχική ιδέα, ο οποίος παίρνει και το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις πωλήσεις. Μέχρι σήμερα το Quirky έχει αποδώσει 2 εκατομμύρια δολάρια στη διαδικτυακή του κοινότητα για τις ιδέες της.

Σύμφωνα με τον Κάουφμαν, το μέλος που εφηύρε ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της εταιρείας, το περιστρεφόμενο πολύμπριζο, έχει κερδίσει περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια από το μερίδιο του των πωλήσεων.

Δείτε μερικές ενδεικτικές εφευρέσεις που μπορεί να είναι εξωφρενικά απλές αλλά είναι πανέξυπνες και εξαιρετικά επιτυχημένες.

1. Pivot Power (περιστρεφόμενο πολύμπριζο): 495,436 πωλήσεις έως σήμερα.

2. Cordies (ξεχωρίζει τα καλώδια του υπολογιστή για να μην χάνονται και μπερδεύονται): 364,266 πωλήσεις έως σήμερα.

3. Bandits (λαστιχάκια με γάντζο): 223,120 πωλήσεις έως σήμερα.

4. Stem (για να ψεκάζετε και όχι να στύβετε): 116,757 πωλήσεις έως σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα