Ο «γυμνός» μισθός των 586 ευρώ

Πίσω από τις ομαδικές απολύσεις που ζητά το ΔΝΤ – Εγγύηση για διαρκή φτώχεια!

Το μόνο κοινό ανάμεσα στο «γυμνό γεύμα» του Μπάροουζ και το «γυμνό μισθό» των θεσμών που θέλουν να επιβάλλουν στην ελληνική πλευρά καταδικάζοντας τους έλληνες εργαζόμενους σε διαρκή φτώχεια… είναι το «άσεμνο» περιεχόμενό τους!

Η απελευθέρωση όμως των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα που ζητά το ΔΝΤ για να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση για τη συμμετοχή του ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα… πάει πακέτο και για πολλούς είναι μεγαλύτερο αγκάθι, με την απαίτηση για το λεγόμενο «γυμνό» μισθό των 586 ευρώ για όλους και για πάντα!

Διότι τι είναι ο «γυμνός» μισθός; Αυτό που λέει και το όνομά του, μπαίνεις ως νέος στην αγορά εργασίας με 586 ευρώ και μέχρι να βγεις στη σύνταξη αμείβεσαι με το ίδιο ποσό! Καμία αύξηση, καμία παροχή… χωρίς τριετίες, χωρίς επιδόματα κλπ.

Κατά συνέπεια το περιβόητο μοντέλο ανάπτυξης – μεταξύ άλλων, προβλέπει τις ακόλουθες «μεταρρυθμίσεις» (που επικαλούνται όλοι ως μαγικό κλειδί για τη γη της επαγγελίας): την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων… αυτό άλλωστε που περιμένουν και τα αφεντικά (βλ. για παράδειγμα την ΑΓΕΤ Ηρακλής)… ώστε να απολύσουν το προσωπικό τους… και να το ξανά προσλάβουν με νέες συμβάσεις των 586 ευρώ!

The post Ο «γυμνός» μισθός των 586 ευρώ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα