Ο Γκοτιέ στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών

Αφήνει για λίγο τα ατελιέ ο γνωστός Γάλλος σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ για να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών του 2012, όπως μετέδωσε χθες η γαλλική τηλεόραση.

«Εχουμε μία παράδοση να καλούμε ανθρώπους που γνωρίζουμε ότι είναι σινεφίλ, αλλά δεν προέρχονται απαραίτητα από τον χώρο του κινηματογραφου», δήλωσε για τον 60χρονο σχεδιαστή ο επικεφαλής του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό στο Canal+.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο σχεδιαστής – λάτρης του σινεμά, που είχε από πολύ καιρό εκφράσει την επιθυμία

να συμμετάσχει στην εννιαμελή επιτρπή, ήταν μία θεμιτή επιλογή, καθώς έχει σχεδιάσει τα κοστούμια σε ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Ο Φρεμό επιβεβαίωσε, επίσης, την παρουσία του Σκωτσέζου ηθοποιού, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στην επιτροπή, στον οποίο αναφέρθηκε μάλιστα ως «ο Σκωτσέζος με το κιλτ που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στις Κάννες», προτού αποκαλύψει το όνομά του.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα («Το δωμάτιο του γιου μου), Ιταλός σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι.

Η επιτροπή θα αποτελείται επίσης από την Παλαιστίνια ηθοποιό Χιαμ Αμπάς, τη βραβευμένη στις Κάννες Βρετανή σκηνοθέτιδα, Αντρεα Αρνολντ («Red Road» και «Fish Tank»), τη Γαλλίδα ηθοποιό Εμανουέλ Ντεβός, την ηθοποιό Ντάιαν Κρούγκερ, τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, τον σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν και τον Αϊτινό σκηνοθέτη, ηθοποιό και παραγωγό, Ραούλ Πεκ.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Μαΐου και ξεκινά με το δράμα του 1960 «Moonrise Kingdom» του Γουές Αντερσον, με πρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις και τον Μπιλ Μάρεϊ.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα