Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης σε ρόλο σκιώδη υπουργού Οικονομικών

Είναι αλήθεια ότι ο ΕΝΦΙΑ αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει σε μια τάξη από την κυβέρνηση ενώ όλα δείχνουν ότι οι πολίτες περιμένουν με αγωνία τις διορθώσεις στην εφαρμογή του σε λίγες ημέρες. Καθοριστικής σημασίας ήταν την προηγούμενη εβδομάδα ο συντονισμός των ενεργειών του υπ. Οικονομικών αλλά και οι σχέσεις με τους βουλευτές που έχει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Έτσι μπορεί να μην ήταν παρών ο Αντώνης Σαμαράς

στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ ομάδας βουλευτών της ΝΔ και του Γκίκα Χαρδούβελη αλλά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έγινε ο συνδετικός κρίκος με τον πρωθυπουργό.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Λαζαρίδης έδωσε μάχη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ θεωρώντας ότι πρέπει να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες από ένα σύστημα που θα πληρώνουν περισσότεροι λιγότερα και πρότεινε τα λάθη να διορθώνονται νομοθετικά σταδιακά στη βουλή και να ανακοινώνονται αμέσως.

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση λειτουργεί πυροσβεστικά στο θέμα του ΕΝΦΙΑ ενώ σπεύδει για διορθώσεις με σκοπό να κλείσει οριστικά το όλο θέμα.

Πάντως για άλλη μια φορά είδαμε τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη να λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του υπ. Οικονομικών και του Μαξίμου αφού κατά κοινή ομολογία είναι άριστος γνώστης των οικονομικών θεμάτων και λειτουργεί ως…. «σκιώδης υπουργός των οικονομικών» ενώ εξακολουθεί να έχει λόγο στο εκτελεστικό κομμάτι της δημοσιονομικής πολιτικής, γνωρίζοντας όλες τις παραμέτρους και παραθέτοντας προτάσεις για την υλοποίηση του κυβερνητικού πλάνου, στη βάση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού για τη σταδιακή απεμπλοκή από το Μνημόνιο και την ανακούφιση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Ενώ συνεχίζει να είναι εκ των εμπνευστών της στρατηγικής έναντι των πιστωτών, ωστόσο οι αρμοδιότητές του είναι αυξημένες τους τελευταίους μήνες, ενόψει της κορύφωσης των συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το δημόσιο χρέος και η τρόικα αποτελούν το αντικείμενό του ενώ παραβρέθηκε και στην τηλεδιάσκεψη με τον κ. Χαρδούβελη για την εκταμίευση της δόσης.

Μπορεί πολλοί να τον χαρακτηρίζουν ως τον…. «σοφό» του Μαξίμου αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν τον εμπιστεύεται τυχαία αφού η διαπραγμάτευση η στρατηγική και τα οικονομικά είναι στα ταλέντα του. Είναι σίγουρο ότι την επόμενη περίοδο που οι οικονομικές ειδήσεις θα βγαίνουν η μία μετά την άλλη επικοινωνιακά και τεχνικά θα έχει την τιμητική του….

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

The post Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης σε ρόλο σκιώδη υπουργού Οικονομικών appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα