Αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ για την προεδρική εκλογή

Αναταράξεις προκαλούν στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που εμφανίζουν τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο έτοιμους να προτείνουν από κοινού τον κ. Φ. Κουβέλη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν και επισήμως το κόμμα κρατά «χαμηλούς τόνους» και παραπέμπει στο μέλλον την όποια ουσιαστική συζήτηση, στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου

διαφωνούν δημόσια για το εάν ο κ. Κουβέλης θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση αυτή…

Ο κ. Σπ. Λυκούδης τόνισε (Mega) ότι «ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ενώ τάχθηκε υπέρ της εκλογής του Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο κ. Γ. Πανούσης, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τον κ. Κουβέλη να αρνηθεί δημόσια.

«Σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» -προσέθεσε- «ο πολιτικός κόσμος θα ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις καθώς η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίζει τα νομοσχέδια και ο Φώτης Κουβέλης ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τα υπογράφει». Τέλος, τον κατηγόρησε ότι θυσιάζει τη ΔΗΜΑΡ για μια προσωπική του επιλογή…

Επισήμως πάντως η ΔΗΜΑΡ αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας στην προεδρική εκλογή. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρ. Μαχαίρας επανέλαβε πως «το θέμα της εκλογής του Προέδρου δεν είναι ένα διαδικαστικό θέμα, είναι κατεξοχήν πολιτικό, και θα κριθεί από τις πολιτικές που ακολουθούνται». Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα θα τεθεί στη συνεδρίαση της ΚE της ΔΗΜΑΡ το Σαββατοκύριακο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του ίδιου του κ. Κουβέλη.

Στην κυβέρνηση δεν είναι λίγα τα στελέχη και των δύο κομμάτων που κάνουν θετικές αναφορές στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους οι περισσότεροι λένε ότι μια τέτοια υποψηφιότητα -και για αριθμητικούς και για πολιτικούς λόγους- θα ήταν πολύ καλή.

Χθες, μετά τους βουλευτές της ΝΔ κ. Χατζηδάκη και Κοντογιάννη, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδης τάχθηκε υπέρ της συγκεκριμένης υποψηφιότητας λέγοντας ότι «ο κ. Κουβέλης μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή». Υπέρ μιας συναινετικής επιλογής, χωρίς να μπουν στην ονοματολογία, τάχθηκαν επίσης οι υπουργοί Κυρ. Μητσοτάκης και Ολγα Κεφαλογιάννη, ενώ η Σ. Βούλτεψη είπε ότι το θέμα είναι πρόωρο.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στη «γραμμή» των πρόωρων εκλογών, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την… πολιορκία της ΔΗΜΑΡ. Ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «η συζήτηση γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν βοηθάει και ο κ. Κουβέλης και οι 300 πρέπει να σκεφτούν καλά αν θα δώσουν «πράσινο φως» σε μια πολιτική που ισοπέδωσε την κοινωνία».

Ακόμη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά να πει ποιο πρόσωπο θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά η εκλογή του να γίνει από τη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Στο ίδιο κλίμα και ο Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουβέλης «δεν θα συμβάλουν στην παράταση του βίου μιας κακής κυβέρνησης», αλλά και ο Γ. Μηλιός, καθώς κάλεσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «να ξεκαθαρίσει τα πράγματα».
Γ. Σαραντάκος – Π. Τσούτσιας
Πηγή Έθνος

The post Αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ για την προεδρική εκλογή appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα