Ο απατεώνας διερμηνέας στη Νότιο Αφρική είχε κατηγορηθεί για φόνο

Νέες αποκαλύψεις που είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον απατεώνα διερμηνέα στη νοηματική γλώσσα φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ταμσάνκα Τζαντζιέ είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για φόνο.

Νοτιοαφρικανικό μέσο ενημέρωσης μετέδωσε ότι ο διερμηνέας είχε κατηγορηθεί για φόνο πριν από μία δεκαετία. Ωστόσο, η έκβαση της υπόθεσης δεν έχει γίνει γνωστή.

Σύμφωνα,

μάλιστα, με πληροφορίες ο άνδρας είχε αντιμετωπίσει και κατηγορίες για άλλα εγκλήματα.

Ερωτηθείς από το Associated Press για την κατηγορία του φόνου, ο Τζαντζιέ έφυγε χωρίς να απαντήσει.

Η Ένωση Κωφών της Νοτίου Αφρικής είχε καταγγείλει ότι ο 34χρονος άνδρας που καθόταν δίπλα στους ξένους ηγέτες, στην οικογένεια του Μαντέλα και στην ηγεσία της Νοτίου Αφρικής, στην διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης την Τρίτη, έκανε κινήσεις που δεν είχαν σχέση με τη νοηματική γλώσσα και «δεν έβγαζαν νόημα».

Ο ίδιος ο διερμηνέας δήλωσε αργότερα σε νοτιοαφρικανική εφημερίδα πως υπέστη σχιζοφρενικό επεισόδιο στη διάρκεια της τελετής.

Είπε πως άρχισε να ακούει φωνές και να έχει παραισθήσεις ενώ βρισκόταν πάνω στην εξέδρα, με αποτέλεσμα να κάνει τις χειρονομίες που δεν είχαν νόημα και εξόργισαν κωφούς ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο.

Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως συγγνώμη την Παρασκευή από την κοινότητα των κωφών για την επιλογή του διερμηνέα. Ωστόσο, δεν είπε ποιος ήταν υπεύθυνος για την πρόσληψη του διερμηνέα.

Την ανησυχία των ΗΠΑ εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, λέγοντας ότι αμερικανοί αξιωματούχοι είναι αναστατωμένοι για το πώς ο διερμηνέας κατάφερε να βρεθεί τόσο κοντά στους ξένους ηγέτες.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα