Ο Αλέξης Τσίπρας πιο κατάλληλος να βγάλει τη χώρα από την κρίση

Το 45% των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της QED, δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό για την πορεία εξόδου από την κρίση. Ποσοστό που κρίνεται ως συντριπτικό, συγκρινόμενο με το 7% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που επετεύχθη το πρωί της Δευτέρας. Η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει άμεσα τα σκληρά νομοσχέδια τα οποία θεωρούνται ως προαπαιτούμενα για τη συμφωνία.

Είναι άγνωστο ακόμα πώς θα διαμορφωθούν οι τελικοί πολιτικοί

συσχετισμοί και πώς θα συγκροτηθεί το κυβερνητικό σχήμα που θα στηρίξει τα μέτρα. Αυτό που φαίνεται πάντως σίγουρο είναι ότι ο λαός εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πολιτικό που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αυτό το συμπέρασμα, τουλάχιστον εξάγεται από την πανελλαδική έρευνα της εταιρείας QED Market Research, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7/7 και 9/7 σε δείγμα 600 ατόμων. Στο ερώτημα «Ποιος είναι ο ικανότερος πολιτικός για έξοδο από την κρίση», ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην πρώτη θέση με 45% και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 7%, ο Πάνος Καμμένος με 4%, η Φώφη Γεννηματά με 3%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2% , ο Σταύρος Θεοδωράκης με 1% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 1%. «Κανένας από όλους» απάντησε το 33% των ερωτηθέντων. Ποσοστά που μπορούν να οδηγήσουν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι στην παρούσα φάση ισχύει το «Τσίπρας ή χάος».

Για τη συνέχεια ΕΔΩ

The post Ο Αλέξης Τσίπρας πιο κατάλληλος να βγάλει τη χώρα από την κρίση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα