Ντάισελμπλουμ: Χρειαζόμαστε συμπληρωματικά στοιχεία για το Ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό αλλά και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος τέθηκαν στο τραπέζι του σημερινού Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ευρωπαίοι εταίροι ζήτησαν από την κυβέρνηση να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία για την πρότασή της. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ «προειδοποίησε» για έλλειψη ρευστότητας τον Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος με αιχμή το ασφαλιστικό

και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέσει επιπλέον δημοσιονομικά στοιχεία άμεσα και πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών. «Σε αυτό το Eurogroup αναφερθήκαμε στο ελληνικό πρόγραμμα. Οι εργασίες συνεχίζονται και θέλαμε να δούμε που βρισκόμαστε πριν από την αναχώρηση των κλιμακίων από την Αθήνα» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επανέλαβε την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση του προγράμματος θα διαρκέσει «μήνες και όχι εβδομάδες», παρότι παραδέχτηκε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς πόσο καιρό θα πάρει αυτό.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γνωρίζει και συμφωνεί να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο νέο πρόγραμμα. «Είναι απαραίτητη η αποδοχή από την Αθήνα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας που επετεύχθη το καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, και υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ κατέστησε σήμερα σαφές ότι επιθυμεί να επανέλθει. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, o ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. Μετά τη συνεδρίαση, όμως, ο κ. Τσακαλώτος δεν προχώρησε σε δηλώσεις αλλά αποχώρησε άμεσα για το ξενοδοχείο του.

Ρέγκλινγκ: Η κατάσταση της ρευστότητας θα μπορούσε να δυσκολέψει τον Φεβρουάριο

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι η πρώτη δόση για το ελληνικό πρόγραμμα έχει πλήρως καταβληθεί. Όπως εξήγησε από τα 10 δισ. ευρώ τα οποία ήταν διαθέσιμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 4,6 δισ. δεν χρειάζεται τελικά να καταβληθούν. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ESM προειδοποίησε ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις, διαφορετικά η κατάσταση της ελληνικής ρευστότητας πιθανώς να δυσκολέψει εκ νέου τον Φεβρουάριο.
Πηγή ethnos.gr

The post Ντάισελμπλουμ: Χρειαζόμαστε συμπληρωματικά στοιχεία για το Ασφαλιστικό appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα