Νέο περιοδικό φτάνει αύριο στα περίπτερα

Μια προσπάθεια από συντάκτες, χωρίς «επιχειρηματικά κεφάλαια» από πίσω. Για αυτό και μόνο τον λόγο, αξίζει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Ολοι οι συντάκτες έχουν βάλει το ίδιο χρηματικό ποσό και δημιούργησαν ένα περιοδικό που ανήκει εξίσου σε όλους. Τι λένε οι ίδιοι για αυτό;

«Κάποτε φτάνει εκείνη η ώρα που κάποιος πρέπει να σταματήσει να «talk the talk» και να «walk the walk», που λένε και οι Εγγλέζοι. Όλοι στο χώρο τις δημοσιογραφίας μιλάμε για ανάγκη ανεξάρτητης ενημέρωσης, για καινούρια πράγματα που πρέπει να προκύψουν και για νέους τρόπους διαχείρισης τους. Αυτή λοιπόν είναι ακριβώς
μια τέτοια προσπάθεια. Με την πλάτη στο παρελθόν, μια ομάδα 25+ δημοσιογράφων, bloggers και φωτογράφων, αποφάσισε να ξεκινήσει λίγους μήνες πριν, αυτό που τώρα ονομάζεται ΜΟΝΟ.

Είναι ένα πείραμα τόσο στο «επιχειρηματικό» του μοντέλο, καθώς όλοι οι συντελεστές συνεισφέρουν το ίδιο και κανείς δεν έχει παραπάνω δικαιώματα από κάποιον άλλο, όσο και στη διαχείριση του, που είναι κατά βάση κολεκτιβική αλλά ποτέ «χύμα». Είναι ένα στοίχημα οτι ένας τέτοιος τύπος οργάνωσης δε σημαίνει απαραίτητα ερασιτεχνισμό ή «χαλαρές» λογικές. Το ΜΟΝΟ θα είναι ένα έντυπο αφιερωμένο στο ρεπορτάζ, τις εμπεριστατωμένες γνώμες, την έγκυρη ειδησεογραφία και την, απαραίτητη για την ομάδα μας, υψηλή αισθητική, χωρίς εκπτώσεις.

Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε ένα βήμα ανεξάρτητης ενημέρωσης, που αντιτίθεται στο τοπίο της σχεδόν ολοκληρωτικής εξάρτησης των ΜΜΕ από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα ή αναλώνετε σε μνησικακίες.

Στο ΜΟΝΟ δεν θα δείτε «προπαγανδιστικές» γραμμές, ούτε μεροληπτικά άρθρα, καθώς φροντίσαμε η ομάδα μας να αποτελείται από άτομα όλων σχεδόν των ιδεολογικών χώρων, με κοινό μας σημείο την ανάγκη για αλλαγή και πρόοδο.

Καιρός είναι νομίζω, αντί να περιμένουμε αυτά τα καινούρια πράγματα, να αρχίσουμε να τα φτιάχνουμε. Αν στην πορεία κάτι δεν πάει καλά, δεν πειράζει, σίγουρα θα βγούμε όλοι πλουσιότεροι από αυτό. Σε εμπειρία πάντα.

Το ΜΟΝΟ είναι το λιθαράκι – προσφορά 25+ ανθρώπων στον κουρασμένο χώρο των media. Ελπίζουμε σαν έντυπο αλλά και με αυτά που έχουμε στο μυαλό μας για την διαμόρφωση της ιντερνετικής μας παρουσίας, να δώσουμε ό,τι μπορούμε για την ανάκτηση του κύρους της Ελληνικής δημοσιογραφίας, μακριά από «κιτρινισμούς» και «παπαγαλισμούς». Και αυτά είναι τα δύο σεντς μας (που λένε, και πάλι, οι Εγγλέζοι).

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου θα βρείτε το πρώτο μας τεύχος αντί 2,90 ευρώ στα περίπτερα, τα κέντρα τύπου και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. Δε θα δυσκολευτείτε, τα 20.000 αντίτυπα που θα κυκλοφορήσουν φτάνουν για μια πολύ καλή διανομή σε όλη την Ελλάδα.

Μπορείτε προς το παρόν να βρείτε τον λογαριασμό μας στο twitter εδώ @MONOpressgr, την σελίδα μας στο facebook εδώ, και να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποιες τυχόν απορίες στο email μας [email protected]

Στο ΜΟΝΟ συμμετέχουν οι Λευτέρης Αδαμίδης, Αδάμ Γιαννίκος, Γιάννης Gizmo, Δανάη Δάσκα, Δολερός, Χ
Keywords
Τυχαία Θέματα