Μετά τα μέσα Οκτωβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα, λέει ο Γιούνκερ

Δεν αναμένονται πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα πριν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Λευκωσία, προσθέτοντας ότι το ελληνικό θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, στις 8 Οκτωβρίου.

«Η Ελλάδα

γνωρίζει ότι πρέπει να επιδείξει πολύ ισχυρή αποδοτικότητα στις μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Η ελληνική κατάσταση θα συζητηθεί στη συνάντηση της 8ης Οκτωβρίου, αλλά αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, είπε ότι θα είναι έτοιμη το νωρίτερο στις αρχές Οκτωβρίου.

Για την Ισπανία, που ήταν άλλωστε και στο επίκεντρο του άτυπου Eurogroup της Λευκωσίας, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως «έχει διαβεβαιώσεις ότι η Ισπανία θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2012», προσθέτοντας ότι «η Ισπανία θα υιοθετήσει περισσότερα μέτρα εάν κριθεί απαραίτητο».
Σε αυτό το σημείο, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν διευκρίνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας ενημέρωσε το Eurogroup ότι θα παρουσιάσει νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με σαφές χρονοδιάγραμμα.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα