Μείωση στον ΕΝΦΙΑ και φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε στο Mega ο Χρύσανθος Λαζαρίδης (βίντεο)

- Γράφει ο Νίκος Κούτρικας -

Είναι σίγουρο ότι στο μέτωπο των φοροελφρύνσεων και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ εστιάστηκε η κυβέρνηση το καλοκαίρι μια προσπάθεια που όπως δήλωνε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση θα έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνουν όλοι λιγότερα και να υπάρξει για πρώτη φορά μία φορολογική βάση που τα έσοδά της θα πάνε στη τοπική αυτοδιοίκηση στο μέλλον.

Ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά

κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης επανέρχεται σήμερα δηλώνοντας:

«Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και ονομαστικά, αλλά όχι άμεσα, θα μειωθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ γιατί θα αυξάνεται το ΑΕΠ».

Έτσι τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος έκανε λόγο και για άλλες… φοροελαφρύνσεις.

«Η μεγάλη γκάμα των πιο οδυνηρών μέτρων και αυτών που πραγματικά θα έπλητταν το βιοτικό επίπεδο του κόσμου έχουν αποκλειστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για πακέτο φοροελαφρύνσεων, το οποίο έχει πέσει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Είναι αλήθεια ότι το θέμα των φοροελαφρύνσεων έχει τεθεί ως θέμα μεγάλης σημασίας στην τρόικα με τη μορφή ενός «πακέτου ανακούφισης» των Ελλήνων πολιτών από την ομάδα της κυβέρνησης στο Παρίσι, ενώ καθοριστικής σημασίας όπως έχουμε ξαναπεί θα είναι για την υλοποίησή του η πορεία της συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ την Τρίτη.

Πάντως ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης έχει εστιάσει στις φοροελαφρύνσεις το ενδιαφέρον του ενώ για τον ΕΝΦΙΑ εμφανίζεται ως υπέρμαχος ενός δίκαιου και αναγκαίου για τη χώρα φόρου με κύριο στόχο την ενίσχυση της αγοράς των ακινήτων αφού πολλά αλλάζουν με την φορολογική βάση που για πρώτη φορά φτιάχτηκε στη χώρα με κύριο στόχο την αποτίμησή της όπως τονίζει σχετικά.

Νομίζω ότι σε αυτό το κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του σήμερα στο Mega.

The post Μείωση στον ΕΝΦΙΑ και φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε στο Mega ο Χρύσανθος Λαζαρίδης (βίντεο) appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα