Με τον αέρα του Deal…

Σαρώνει το τηλεπαιχνίδι του ALPHA με τον Φερεντίνο και αφήνει πίσω το δελτίο του ΑΝΤ1

Η κόντρα μεταξύ των δελτίων ειδήσεων του ALPHA και του ΑΝΤ1 θυμίζει άλλες εποχές… και συγκεκριμένα την εποχή των παχιών αγελάδων που οι τηλεοπτικοί σταθμοί επένδυαν δυσθεώρητα ποσά για τις καθημερινές σειρές, ελληνικές ή τουρκικές που προηγούνταν

του δελτίου, γνωστού και ως «lead in».

Αυτή η εποχή αναβιώνει στη ζώνη των 7.00 που μεταδίδονται τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του ALPHA και του ΑΝΤ1. Δεδομένου ότι η απάντηση για την υπεροχή του δελτίου ειδήσεων του ALPHA και η μεγάλη διαφορά σε επίπεδο αριθμών, από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δεν πρέπει να αγνοήσει τα προγράμματα που προηγούνται. Μιας και το lead in αποδεδειγμένα παίζει καθοριστικό ρόλο – όχι απαραίτητα τον πρώτο, στην ώθηση ενός δελτίου ειδήσεων.

Συγκεκριμένα το «DEAL» που παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος κάθε απόγευμα πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, όχι απλώς σαρώνει σε νούμερα τηλεθέασης, τόσο στο γενικό όσο και στα νεανικά κοινά, αλλά είναι ισοδύναμα ποσοστών μεγάλων βραδινών σόου!

Καθημερινά λοιπόν ο Χρήστος Φερεντίνος συγκεντρώνει τηλεθεάσεις που κινούνται πέριξ του 40%! Κατά συνέπεια όταν ένα πρόγραμμα και συγκεκριμένα το δελτίο ειδήσεων για το οποίο γίνεται λόγος, παραλαμβάνει καθημερινά τόσα μεγάλα νούμερα, είναι πρακτικά αδύνατον να μην καταφέρει να συγκρατήσει ένα ποσοστό της τάξης του 20%.

Αντίθετα το πρόγραμμα που προηγείται του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 η επανάληψη της καθημερινής σειράς «Μην μου λες αντίο» σταθερά δίνει στο δελτίο ειδήσεων μονοψήφια και μάλιστα πέριξ του 6%. Είναι λογικό λοιπόν το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 να βρίσκεται τόσο χαμηλά στους πίνακες τηλεθέασης, αφού χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια από το μονοψήφιο που παίρνει να φτάσει στο διψήφιο που καταγράφει καθημερινά.

Αυτό φυσικά δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση τη δουλειά που γίνεται στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA… Ωστόσο, το lead in πάντα βοηθάει και ειδικά όταν συγκεντρώνει τόσο υψηλές τηλεθεάσεις.

The post Με τον αέρα του Deal… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα