Με νεκροφόρα η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία των εργαζομένων στους Δήμους προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κλειστή η οδός Σταδίου.

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Με στόχο να δώσουν συμβολικό χαρακτήρα στην κινητοποίησή τους, οι διαδηλωτές είναι ντυμένοι

στα μαύρα, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται μία νεκροφόρα.

Ψήφισμα κατά της ΧΑ

Εν τω μεταξύ, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλεται επίθεση κατά του Θέμη Μπαλασόπουλου μέσω γραπτής ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, την ημέρα που δικαζόταν σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου 2011, «ήρθε η Χρυσή Αυγή να απειλήσει τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής με ένα κατάπτυστο κείμενο γεμάτο ύβρεις και χαρακτηρισμούς. Ενοχλήθηκαν οι νοσταλγοί των φασιστικών καθεστώτων από τη δήλωση του Θέμη Μπαλασόπουλου πως ‘η δίκη αναβλήθηκε, γιατί αυτή τη στιγμή δικάζονται ο αγωνιστής Σάββας Μιχαήλ και ο πρύτανης του ΕΜΠ, Μιχάλης Μουτζούρης μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής’».

Και καταλήγει το ψήφισμα: «Η Χρυσή Αυγή μισεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, που ιστορικά υπερασπίζει τα συμφέροντα όλου του κόσμου της εργασίας, είτε είναι Έλληνες, είτε είναι αλλοδαποί και επέλεξε τον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ για να εκφράσει, να αποδείξει και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του νεοναζιστικού μορφώματός της».

Στη γραπτή ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, που εκδόθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, ο κ. Μπαλασόπουλος κατηγορείται διότι «εξαπέλυσε οχετό ύβρεων κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: «Έχοντας κάνει το μαρξιστο- δημοκρατικό του καθήκον, ο αιώνιος συνδικαλιστής του πασοκιστάν χειροκροτήθηκε από ένα περιοδεύοντα θίασο μετρημένων στα δάκτυλα κομματικών ανδρείκελων, ο οποίος έχει το θράσος να απειλεί τη Χρυσή Αυγή πως θα την πετά έξω όπου τη βρίσκει. Μετά την επίδειξη γελοιότητος, για να χειροκροτήσουν οι χαχόλοι, ο σούπερμαν της κρατικοδίαιτης Αριστεράς προσευχήθηκε αμέτρητες φορές στον πατερούλη Στάλιν μην τυχόν και συναντήσει Χρυσαυγίτες, τους οποίους υποσχέθηκε να πετά έξω όπου τους βρίσκει. Και φυσικά με αυτό τον φόβο θα ζει από τούδε και εις το εξής»…

Στη Θεσσαλονίκη, οι δημοτικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας, επί της οδού Μοναστηρίου.

Οι εργαζόμενοι των Δήμων θα «ενωθούν» στη συνέχεια με τους εκπαιδευτικούς, που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των υπαλλήλων των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης Σωτήρη Παπανικολάου, η συμμετοχή στην απεργία σήμερα είναι μικρή. Οι παιδικοί σταθμοί στους Δήμους λειτουργούν κανονικά, ενώ υπολειτουργούν τα εργοτάξια καθαριότητας και οι διοικητικές υπηρεσίες.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα