Με άγχος και διάθεση ανανέωσης η πρεμιέρα του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Το άγχος της Σίας Κοσιώνη, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο βιαστική από άλλες φορές – προφανώς και για να χωρέσουν τα θέματα, αλλά και ενδεχομένως να δοθεί η εντύπωση ότι το νέο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ στις 20.00 (που ξεκίνησε στις 19.50), τρέχει με πιο γρήγορους ρυθμούς… είναι κάποιες πρώτες παρατηρήσεις μετά την αλλαγή της ώρας έναρξης… που ομολογουμένως θα χρειαστούν τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς θα κινηθεί.

Έτσι λοιπόν η πρεμιέρα του νέου δελτίου

συνοδεύτηκε για ευνόητους λόγους με την παρουσίαση της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας… αλλά και με ορισμένα κοινωνικά θέματα – περισσότερα στον αριθμό σε σχέση με το παρελθόν, που μεταδόθηκαν μετά τις 20.25.

Μέχρι εκείνη την ώρα το δελτίο κινήθηκε στα συνήθη μονοπάτια του, δηλαδή την πολιτική επικαιρότητα (βλ. αξιολόγηση κ.ά), στο σχολιασμό των θεμάτων από τον Τάκη Χατζή και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου… που σημειωτέον εχθές λόγω του άγχους ή της βιασύνης της παρουσιάστριας, έγιναν όλα πολύ γρήγορα… Ενώ – πιθανότατα, για τους ίδιους λόγους η Σία Κοσιώνη κάποιες στιγμές δεν ήταν σαφής και κατανοητή.

Πάντως σοβαρές αλλαγές στο περιεχόμενο του δελτίου δεν παρατηρήθηκαν… εξακολουθεί να είναι έντονα πολιτικό και παρεμβατικό… Ενώ χωρίς αμφιβολία το δυνατό χαρτί του χθεσινού δελτίου ήταν η δημοσκόπηση που παρουσίασε ο Νίκος Μαραντζίδης… και όπως ήδη αναφέρθηκε, εντύπωση έκαναν τα τρία ή τέσσερα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το «Χρωστούν οι πάντες στους πάντες στην Ελλάδα», μέχρι το «Πώς εξουδετερώνεται μια βόμβα»!

Συμπερασματικά, μπορεί λοιπόν ο προσανατολισμός του δελτίου να παραμένει σταθερός… ωστόσο, διακρίνει κανείς μια προσπάθεια ανανέωσης μέσω της δοσολογίας των θεμάτων και της σαφούς μείωσης της διάρκειας του σχολιασμού της επικαιρότητας.

The post Με άγχος και διάθεση ανανέωσης η πρεμιέρα του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα