Λογοτεχνικός Διαγωνισμός: «Ο Νότος που Ζω»

Ελάτε μαζί μας στις Βρυξέλλες, γνωρίστε εμβληματικούς συγγραφείς του Νότου και κάντε τη φωνή σας να ακουστεί. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται και θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου στο blog thesouthintalk.blogspot.gr .

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάθε πολίτης που ζει ή κατάγεται από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα,

θα μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας τις παρακάτω φράσεις που θα δημοσιεύονται στο blog:

1. Ανήκω σε μια γενιά…
2. Δεν μπορώ…
3. Ψάχνω…
4. Θέλω…

Οι συμμετέχοντες καλούνται να επισκεφθούν το blog και να συμπληρώσουν τις φράσεις υποβάλλοντας ένα σύντομο κείμενο με τις σκέψεις τους, αφού πρώτα συνδεθούν με το λογαριασμό τους στο Facebook.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η διαμόρφωση ενός συλλογικού κειμένου για τη μετάλλαξη των κοινωνιών του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως τη βιώνουν οι πολίτες. Το συλλογικό κείμενο θα διαβαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει στην Ευρωβουλή στις 10 Απριλίου 2013 με τη συμμετοχή τεσσάρων εμβληματικών συγγραφέων της σύγχρονης λογοτεχνίας στο νότο της Ευρώπης: τον Αλέξη Σταμάτη (Ελλάδα), τον Santiago Roncagliolo (Ισπανία), τον José Luís Peixoto (Πορτογαλία) και την Mariolina Venezia (Ιταλία).

Νικητές του διαγωνισμού θα αναδειχθούν οι δύο χρήστες που το κείμενό τους θα συγκεντρώσει τα περισσότερα “likes” με έπαθλο τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση «Τέσσερις Συγγραφείς του Νότου Μιλάνε για την Κρίση», στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα