Κραυγή αγωνίας από άνεργο δημοσιογράφο προς την Ένωση Συντακτών: «Δράστε έχετε ευθύνη»

Με αφορμή την συμφωνία των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Αρχιεπισκοπής για βοήθεια στους ανέργους των ΜΜΕ

Καλή η φιλανθρωπία και ευχαριστούμε, αλλά θέλουμε δουλειά! Προγράμματα ανάλογα με του ΟΑΕΔ για τους άνεργους δημοσιογράφους. Κίνητρα προς τους εργοδότες για να ανοίξουν θέσεις εργασίας. Σεμινάρια που να έχουν αντίκρισμα και να υπολογίζονται τουλάχιστον για τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο, όχι όπως με την κοροϊδία στη ΝΕΡΤΙ που παρά την αρχική προαναγγελία,

δεν είχαν καμία εξτρά μοριοδότηση… και φυσικά στις θέσεις ΑΣΕΠ για τη ΔΤ (άντε να δούμε) να συνυπολογίζεται και η ανεργία του αιτούμενου με ανάλογη μοριοδότηση. Αυτά δεν τα έχει σκεφτεί κανείς στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ; Κάποτε έτρεμε η γη με τους γίγαντες που είχε στο τιμόνι της η Ένωση και ο λόγος των δημοσιογράφων μετρούσε, τώρα πως καταντήσαμε σφουγγοκωλάριοι των ιδιοκτητών και των επιχειρηματιών δημοσιογράφων… αδόκιμος ο τελευταίος όρος, απλά όποιος έχει ιδιοκτησιακή σχέση με ΜΜΕ θα έπρεπε να διαγράφεται από την Ένωση.

Ψιλά γράμματα κατάντησε η ουσία του προβλήματος. Κύριοι του Δ.Σ

σε λίγο που η πλειοψηφία των μελών της Ένωσης θα είναι άνεργα θα

αποφασίσετε να κινηθείτε; Στη βράση κολλάει το σίδερο. Αποφάσεις επιτέλους για τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο. Στη γαλέρα με 200 και 300 ευρώ ανασφάλιστοι και στην ουσία μη αναγνωρισμένοι δημοσιογράφοι.

Καταγγείλετε όσους απασχολούν τους δουλοπάροικους των ΜΜΕ. Δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός ούτε κεντρώος, δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές. Είμαι απλά συνάδελφος σας άνεργος που πασχίζει να τα φέρει βόλτα και να ταΐσει το παιδί του… Πηγαίνω σε συνέντευξη για μια θέση σε αυτή τη γαλέρα του ιντερνετ και ακούω το απίστευτο… «έχετε πολύ βαρύ βιογραφικό» είστε και άνω των 40 το τελευταίο δεν το λένε αλλά το υπονοούν. Θέλουν πιτσιρίκια για να τα μάθουν «δημοσιογραφία» και αφού τα… «μάθουν» πέταμα στον κάλαθο και η επόμενη φουρνιά… Δράστε έχετε ευθύνη γι’ αυτό σας εκλέξαμε.

Καλά Χριστούγεννα. Είθε ο νέος χρόνος να μας φέρει δουλειά για να

σταματήσουμε να αισθανόμαστε ζωντανοί νεκροί…

Email στο Enimerosi24 από τον άνεργο δημοσιογράφο Σ.Τ.

Keywords
Τυχαία Θέματα