Η δεύτερη θέση του MEGA, η πρωτιά του ANT1 και η άνοδος των ειδήσεων του STAR – Τι συμβαίνει με Μπουσδούκου και Αντωνοπούλου;

Τον «κινέζο» κάνει ο υφυπουργός εξωτερικών στις εκκλήσεις της ΔΤ και του ΑΠΕ για χρηματοδότηση εν όψει της ελληνικής προεδρίας

Του Νίκου Νικητέα από τη στήλη Media windows

Μόλις 10 ημέρες πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα και το αίτημα της «Δημόσιας Τηλεόρασης» και του ΑΠΕ για χρηματοδότηση με 700.000 και 240.000 ευρώ

αντίστοιχα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, παραμένει αναπάντητο από τον αρμόδιο υφυπουργό εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα! Την ώρα δε, που εμείς πελαγοδρομούμε, οι ξένοι κινούνται στο κλίμα της ελληνικής προεδρίας… Όπως για παράδειγμα ο Γερμανός πρέσβης, που κάλεσε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης υπεύθυνους ελληνικών ΜΜΕ για δείπνο στην κατοικία του!

Παραβλέπουμε λοιπόν, ότι δεν έχει γίνει ούτε μία πρόβα στο Ζάππειο ή ότι μεσολαβούν οι αργίες που μοιραία μειώνουν τον ωφέλιμο χρόνο και, εναποθέτουμε τις ελπίδες στον Θεό της Ελλάδας για να αποφευχθεί το φιάσκο! Έτσι, το crash test θα γίνει σε πραγματικές συνθήκες, στις 8 Ιανουαρίου σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα δοκιμαστεί η αντοχή, αλλά κυρίως η μαεστρία του ελληνικού τρόπου!

Δυο θέματα έφερε ξανά στην επιφάνεια η ανατροπή στα νούμερα τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων και ειδικά η υποχώρηση του MEGA στη δεύτερη θέση: την σπουδαιότητα του lead in και του μοντέλου των ειδήσεων, (και όχι απαραίτητα των προσώπων)! Με άλλα λόγια, η Όλγα Τρέμη δεν έγινε ξαφνικά χειρότερη από τη Μαρία Χούκλη, απλώς το lead in του ΑΝΤ1, δηλαδή, το «Μπρούσκο», είναι δημοφιλέστερο πρόγραμμα και της δίνει μεγαλύτερη ώθηση! Όπως και η «Προδοσία», δηλαδή, το lead in του STAR ανέβασε τα νούμερα της Μάρας Ζαχαρέα από την ημέρα που τελείωσε η «Fatmagul» του MEGA, «μεταφέροντας» της, κοινό «εθισμένο» στα τουρκικά σίριαλ!

Ωστόσο, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι από τις 19 Νοεμβρίου που το δελτίο ειδήσεων του STAR περιόρισε τους σχολιαστές του και στηρίχθηκε περισσότερο στην παρουσιάστρια και τον Νίκο Χατζηνικολάου «τσίμπησε» μεγαλύτερα νούμερα. Επίσης, δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς ότι ο «μινιμαλισμός» του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και της Μαρίας Χούκλη, είναι πιο ελκυστικός από την «μασημένη» τροφή που «χορηγεί» στο κοινό το δελτίο ειδήσεων του MEGA!

Θέματα τηλεθέασης όμως, αντιμετωπίζουν και στον ΣΚΑΙ, χωρίς να ξεχνάμε τα προβλήματα συνύπαρξης! Εξαιρώντας την περίπτωση Μαλέλη και Ευαγγελάτου που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο, στο «μάτι του κυκλώνα» για διαφορετικούς λόγους η καθεμία βρίσκονται, η Άννα Μπουσδούκου, η Χριστίνα Λαμπίρη και η Εύα Αντωνοπούλου. Και δεδομένου ότι η πρώτη απολαμβάνει της προστασίας της σιδηράς κυρίας του καναλιού, Ευαγγελίας Κουτσαυτάκη, η «καμπάνα» χτυπά για τις άλλες δύο κυρίες του καναλιού!

Keywords
Τυχαία Θέματα