Κουβέλης: Να λειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την ΕΡΤ επιτάσσει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα τις επόμενες ώρες, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι ήδη η απόφαση αυτή βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και πρέπει να αξιοποιηθεί. Σημείωσε ακόμα ότι η απόφαση του ΣτΕ αμφισβητεί και υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ

Α.Ε.

Ο κ.Κουβέλης επεσήμανε την ανάγκη να βγουν όλες οι συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης άμεσα στον αέρα και να λειτουργήσουν κανονικά, όπως πρέπει ένας δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να ανταποκρίνεται.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει την εθνική ραδιοτηλεόραση και να βάζει μαύρο στην οθόνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να θέσει άμεσα σε εκκίνηση συνολικά την λειτουργία της ΕΡΤ και από εκεί και πέρα να προωθηθεί και να δρομολογηθεί η αναδιάρθρωση.

Επίσης, στο σημείο αυτό, ο κ.Κουβέλης σημείωσε ότι «το θέμα της ΕΡΤ κατέδειξε το γεγονός ότι κανείς δεν δικαιούται να ενεργεί με μονομέρεια», τονίζοντας ότι «ήταν μονομέρεια από πλευράς του κ.Σαμαρά να προωθήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν υπογράφεται από τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκαν στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ τα θέματα που αφορούν στη συλλειτουργία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί και μεθαύριο Τετάρτη.

Τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων, των αναδιαρθρώσεων και του εξορθολογισμού, είναι μεγέθη που πρέπει να προωθηθούν και να αντιμετωπιστούν και η ΔΗΜΑΡ είναι η επισπεύδουσα δύναμη, σημείωσε. Αλλο όμως οι μεταρρυθμίσεις και άλλο να διακοπεί απότομα η λειτουργία της ΕΡΤ, τόνισε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα