Βενιζέλος: Ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας

Δεύτερο σκέλος σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για την ερχόμενη Τετάρτη προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των 3 κυβερνητικών εταίρων.

«Στη συζήτηση τέθηκαν οι κανόνες που πρέπει να διέπουν μια τρικομματική κυβέρνηση καθώς και οι ανάγκες της χώρας. Και αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

Το βασικό

πρόβλημα είναι η ανάγκη σεβασμού της συνταγματικής τάξης. Η κυβέρνηση αυτή να λειτιουργεί ως πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας και όχι σαν μια μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ που απλώς ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους (…) Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι από προχειρότητες. (…) Είμαστε υπέρ της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και ενός νέου σχήματος λειτουργίας της ΕΡΤ που θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ. Ο κ. Σαμαράς φάνηκε να αποδέχεται επιτέλους αυτά που έχουμε πει. Οτι δηλαδή επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα