Κοντά σε κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα είναι – όπως όλα δείχνουν – ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος θα έχουν συνάντηση στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να «κλείσουν» τη συμφωνία για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

θα έχει, πάντως, συναντήσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη και με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ευρύτερες συναινέσεις για την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega, έχει ήδη συμφωνηθεί ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, στη νέα κυβέρνηση, θα έχουν ένα χαρτοφυλάκιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων, θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ θα υποβληθεί αίτημα για συνάντηση του κ. Τσίπρα και με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους κ.κ. Θεοδωράκη και Κουτσούμπα αναμένεται να ζητηθεί ψήφος ανοχής, ενώ και από την πλευρά του Ποταμιού οι πληροφορίες λένε ότι το κόμμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής αλλά φαίνεται να αποκλείει τη συνεργασία.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού θα γίνει πιθανότατα το απόγευμα της Δευτέρας.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έβαλε ως όρο για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, να μην συμπράξει σε αυτήν το Ποτάμι.

Αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το «Ποτάμι» δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές.
Πηγή ethnos.gr

The post Κοντά σε κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα