Επεισόδια μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ΜΑΤ στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γ.Μέργου

UPDATE: Επεισόδια μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην οδό Σταδίου, με αφορμή τη συμβολική κινητοποίηση στο ακαδημαϊκό γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου από μέλη της νεολαίας του κόμματος. Στο σημείο παραμένουν αρκετοί συγκεντρωμένοι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε ότι τόσο ο

ίδιος όσο και ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί στο πόδι και το κεφάλι.

«Δείξαμε τις βουλευτικές μας ταυτότητες και, χωρίς να μας πουν τίποτα, άρχισαν να μας σπρώχνουν, να μας κλοτσάνε, να μας βρίζουν, να μας χτυπάνε με γροθιές. Μας έριξαν κάτω, έριξαν χημικά σε κλειστό χώρο, χωρίς να πουν τίποτα» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Κ.Μπάρκας, σημειώνοντας ότι θα κινηθούν νομικά.

«Είναι σαφές ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι πλήρης καταστολή σε οποιαδήποτε διεκδίκηση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων» συμπλήρωσε.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί όταν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο γραφείο του κ. Μέργου, στην οδό Σταδίου 5 στο Σύνταγμα, και ανάρτησαν πανό, με συνθήματα: «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ» και «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες ‘απολαμβάνουν’ μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι ‘υπεραμειβόμενοι’».

«Ο κ. Μέργος» συνεχίζει η ανακοίνωση «δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού».

«Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της ‘ανάπτυξης’, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων» καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, ώστε «η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους».
Πηγή in.gr

Keywords
συριζα, ματ, ματ, επεισοδια, update, συνταγμα, σημαίνει, ελλαδα, νέα, συμμετοχή, απεργια, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια ταξι, μειωση μισθων, βημα, νεα μετρα, αγωνες, απλα, αφορμη, γεγονος, γινει, ευρω, ειπε, ζησε, ισχυς, μειωση, ολι ρεν, ονομα, πρωι, συμμετοχή, συνθηματα, ταυτοτητες, φαινονται, χημικα, χωρα, κλειστο, κωστας, σημαίνει
Τυχαία Θέματα