Καθοριστική η τρέχουσα σεζόν για το Mega

Σταθερός τζίρος με μείωση ζημιών, αλλά και μείωση τηλεθέασης

Σταθερότητα σε επίπεδο πωλήσεων στο 9μηνο, αλλά και σημαντική μείωση ζημιών, παρουσίασε η Τηλέτυπος, διαχειρίστρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel. Παρά ταύτα το κανάλι, στη φετινή τηλεοπτική σεζόν, μοιάζει να μην έχει βρει ακόμα το ρυθμό του.

Στο τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης (1/7/2014 με 30/9/2014) παρουσιάζεται κάμψη μεγεθών

και η εταιρεία -της οποίας οι μετοχές είναι σε επιτήρηση- στην τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν, βάσει των δεικτών τηλεθέασης, φαίνεται να αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα.

Η γενική εικόνα
Ανθεκτικός στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, αλλά και στη συρρίκνωση της πίτας στην τηλεόραση, εμφανίζεται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, παρά το ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διέρχεται προφανώς περίοδο εσωτερικών ανακατατάξεων.

Το κανάλι, στο οποίο μέτοχοι είναι οι κύριοι Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, με τις εταιρείες τους, σε επίπεδο 9μηνου εμφανίζει σταθερότητα, παρά ταύτα σε επίπεδο τρίτου τριμήνου εμφανίζει κάμψη πωλήσεων. Σταθερότητα καταγράφεται στα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου τα οποία ωστόσο παραμένουν πάντοτε ζημιογόνα. Οι πιέσεις αναμένεται να συνεχιστούν και στο τελευταίο τρίμηνο του έτους (το τρέχον) καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός εμφανίζει μείωση στην τηλεθέαση, περνώντας αρκετά συχνά στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας. Επισημαίνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο σταθμός κινείτο μεταξύ πρώτης ή δεύτερης θέσης.

Όπως όλα δείχνουν η τρέχουσα τηλεοπτική χρονιά, θα είναι κομβικής σημασίας για το “μεγάλο κανάλι”, παρά το ότι όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής εικόνα, αντεπεξέρχεται με αντοχή στην κρίση περιεχομένου που διανύει.

Στο ψυχαγωγικό κομμάτι είναι προφανές ότι το κανάλι δεν είναι αυτό που ήταν, ενώ και στον ενημερωτικό τομέα, μετά την παραίτηση του διευθυντή ειδήσεων Χρ. Παναγιωτόπουλου, βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αναμένεται σύντομα να αποφασίσει για μια σειρά από στρατηγικές επιλογές σε επίπεδο περιεχομένου (ψυχαγωγικού και ενημερωτικού) που θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία του καναλιού.

Τα οικονομικά μεγέθη
Πωλήσεις ύψους 56,18 εκατ ευρώ και αύξηση 0,03%, στο 9μηνο παρουσίασε η εταιρεία, ενώ αντίστοιχα είναι τα στοιχεία που εμφανίζονται και στον Όμιλο καθώς οι πωλήσεις ανέρχονται επίσης σε 56,1 εκατ ευρώ και η αύξηση είναι της τάξεως του 0,3%. Σε επίπεδο καθαρών προ φόρων αποτελεσμάτων, η εταιρεία εμφανίζει ζημίες ύψους 14,07 εκατ ευρώ έναντι επίσης ζημιών στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα ύψους 17,05 εκατ ευρώ, ενώ σε επίπεδο Ομίλου οι ζημίες διαμορφώθηκαν σε 13,9 εκατ ευρώ έναντι 17,3 εκατ ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2013. Σε ό,τι αφορά στα λοιπά μεγέθη, η εταιρεία παρουσιάζει μείωση του κόστους πωλήσεων στα 57,9 εκατ ευρώ, μείωση των εξόδων λειτουργίας διαθέσεως στα 1,5 εκατ ευρώ και αύξηση των εξόδων διοικητικής λειτουργίας που ανέρχονται πλέον σε 3,8 εκατ ευρώ.

Αυξημένες εμφανίζονται στο φετινό 9μηνο οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας στα 87,8 εκατ ευρώ, έναντι 85,9 εκατ ευρώ στο αντίστοιχο περσινό, ενώ το σύνολο της καθαρής θέσης και των υποχρεώσεων της εταιρείας ανέρχεται στα 200,17 εκατ ευρώ.

Επισημαίνεται ότι στα σχόλια των Ορκωτών Λογιστών που συνοδεύουν τη σχετική Έκθεση, επισημαίνεται το θέμα της ρευστότητας της εταιρείας. Οι πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 13,6 εκατ ευρώ μειωμένες κατά 4,8%, ενώ η εταιρεία συνεχίζει να εμφανίζει καθαρές προ φόρων ζημίες ύψους 7 εκατ ευρώ.

Στέλιος Ιωάννου
www.mediacell.gr

The post Καθοριστική η τρέχουσα σεζόν για το Mega appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα