Καθ' υπερβολήν... μπαρούφες!

…αγανακτεί ο Μαμουζέλος και υπογράφει ως «Δημοσιογράφος μόνο (ουδέποτε αλήτης ή ρουφιάνος)»

Ειλικρινά δεν θα ήθελα να επικρίνω το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς μού δίνει πολλές αφορμές, όχι μόνο με την άκρως συστημική και παλαιοκομματική συμπεριφορά του σε πολλά ζητήματα καθημερινής διακυβέρνησης και συμπεριφοράς, αλλά και με πολλά άλλα, που ενοχλούν όσους περίμεναν κάτι διαφορετικό…

Έτσι λοιπόν βλέπω τους «πανηγυρισμούς» για το έκτακτο «επίδομα φτώχειας» που εύκολα και κατ”

ευφημισμό βαφτίστηκε «13η σύνταξη»… Ανεξάρτητα λοιπόν από τις αντιδράσεις και τον «πάγο» των εταίρων και λοιπών «συγγενών» μας στην Ευρώπη , δεν ξέρω πώς ακριβώς εξασφαλίστηκαν τα 617 εκατομ. του «κουμπαρά» που σπάνε τώρα!

Γιατί κατ” εμέ πιθανότατα δεν είναι τίποτε άλλο -κι αυτό είναι εξοργιστικό- από λεφτά που δεν έχουν δοθεί σε νέους συνταξιούχους, αυτούς δηλ. που περιμένουν χρόνια ή μήνες να πάρουν σύνταξη (κύρια ή επικουρική ή εφάπαξ) ενώ έχουν υποβάλει αιτήσεις από καιρό, νόμιμα και με όλα τα δικαιολογητικά!

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ενώ ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος (του Κατρούγκαλου) ισχύει από 12 Μαϊου 2016 ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται και με πρόσχημα ότι δεν έχουν εκδοθεί οι εγκύκλιοι που εξειδικεύουν τον τρόπο απονομής συντάξεων (οποιωνδήποτε, πρώτων ή δεύτερων, κύριων ή επικουρικών κ.α.) κανένα Ασφαλιστικό Ταμείο δεν εκδίδει αποφάσεις συνταξιοδότησης, εκτός από κάτι τσεκουρεμένες προσωρινές!

Μάλιστα οι «φωστήρες και σωτήρες» των ασφαλισμένων και εν δυνάμει συνταξιούχων έχουν κυκλοφορήσει και οδηγίες στα ταμεία να περιμένουν και τη λειτουργία του ΕΦΚΑ! Δηλ. Κύριος οίδε πότε θα ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες…

Έτσι λοιπόν, έχοντας προσθέσει στη μακριά ουρά των παλαιότερων δικαιούχων (που ανέμεναν για μήνες τη σύνταξή τους…) και πολλούς νέους (δηλ. μετά το νόμο του 2016) η Κυβέρνηση ουσιαστικά δεν πληρώνει νέες συντάξεις!

Με αυτό το ωραίο κόλπο (ανήθικο και άδικο βέβαια) -μαζί με το ότι δεν έχουν πληρωθεί χιλιάδες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς πολίτες- ο Πρωθυπουργός έβγαλε (πριν καν υπολογισθεί αρμοδίως από τις υπηρεσίες) το πλεόνασμα που μοίρασε! [Έτσι για νά 'χουμε κάτι να λέμε, αν τυχόν προκύψουν εκλογές...].

Ταυτόχρονα προσπάθησε να «φτιάξει» λίγο την εικόνα του κ. Καμμένου, που σίγουρα για χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελαν ούτε …ζωγραφιστό, θυμίζοντας ότι στην εφηβεία του τον έβλεπε σαν » καλοζωισμένο, πλουτοκράτη μπούλη» ενώ εκείνος ήταν απλώς ένας » καλοζωισμένος, ευημερών, αριστερός μπούλης»! Το τελευταίο δεν τό “πε, αλλά πολλοί το γνωρίζουν…

Έτσι, σήμερα πάνε χέρι -χέρι ο θαυμαστής του Τσε, του Φιντέλ κ.α. και γαλουχημένος με τα κείμενα των Μαρξ & Λένιν ή έστω κάποιων νεότερων με εκείνον που δεν ήθελε ούτε να προφέρει κανένα όνομα κομμουνιστή ή απλώς αριστερού και φυσικά ποτέ δεν ήθελε ν” ακούσει ούτε για ευρωκομμουνισμό ούτε για ευρωπαϊκή Αριστερά κ.α.!

Πάνω που πηγαίναμε να συνέλθουμε, ήλθε η δήλωση του κ. Ζουράρι, να μάς θυμίσει ότι η ελλληνική γλώσσα είναι η μεγάλη κατάκτηση των Ελλήνων και ο αιώνιος πλούτος (που θα τους τρέφει…) και όχι το έδαφος της ενδοχώρας ή των νησιών όπου κατοικούν ολοένα και λιγότεροι εξ αίματος Ελληνες! Λες και σήμερα υπάρχουν διαθέσιμοι άνθρωποι και πόροι να πολεμήσουμε να ξαναπάρουμε ό,τι χάνεται (έστω θεωρητικά…), όταν όσα κερδίσαμε με τον τρόπο που υποδεικνύει ο υφυπουργός Παιδείας σταμάτησαν τουλάχιστον έναν αιώνα νωρίτερα! Τα υπόλοιπα (βλ. Δωδεκάνησα ή Επτάνησα) μάς δόθηκαν «δώρο» ή ως αναγνώριση της Δύσης στα ελληνικά δίκια…

Λίγο πριν είχαμε μάθει ότι οι νεωτερικές και φιλεύσπλαχνες απόψεις του κ. Παρασκευόπουλου και για τους φυλακισμένους είχαν οδηγήσει σε «έξοδο» και βαρυποινιτών και σε ένα βαρύτερο έγκλημα στη Γερμανία από έναν «δικό μας» … απελεύθερο!

Θέλουν να πείσουν ότι όλοι μπορούν να εξανθρωπιστούν, να κοινωνικοποιηθούν, να συνετισθούν, να συμμορφωθούν ή και να εκδημοκρατισθούν, όπως οι βουλευτές και τα μέλη της ΧΑ;

Ε, πολλά σχήματα καθ” υπερβολήν δεν είναι όλα αυτά και μάλιστα μαζεμένα; Πώς να τ” αντέξουμε και να τα …χωνέψουμε ; Οπότε καλύτερο είναι να προσέχουν περισσότερο τι λένε , γιατί φοβάμαι ότι όλα αυτά είναι σκόπιμα, για να προκαλείται κοινωνικό σοκ από άλλα θέματα, ώσπου να ξεφουρνιστούν τα νέα μέτρα που θα μάς επιβάλλουν οι «κακοί του εξωτερικού»!

Λυπάμαι για το δυσάρεστο κείμενο, αλλά έχει κανείς κάτι καλύτερο;

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος μόνο (ουδέποτε αλήτης ή ρουφιάνος)

The post Καθ' υπερβολήν... μπαρούφες! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα