Καιρός είναι...

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Διάβασα σε προηγούμενη ανάρτηση την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την κατάργηση του αποκαλούμενου «τυποκτόνου» Νόμου που χρόνια τώρα πλήττει και την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία.

Καιρός είναι να γίνει με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και μάλιστα θα έλεγα ότι η σχετική πρόταση έπρεπε να είχε ήδη γίνει είτε

από τον κ. Παππά είτε από τον κ. Σακελλαρίδη.

Ανεξάρτητα από την πρόσφατη υπόθεση της κ. Αγγελοπούλου που ήρθε στην επικαιρότητα τέτοιοι νόμοι (κάτι σαν εκείνους ανωμάλων περιόδων…) δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης σε ευνομούμενα Κράτη. Τα όρια και οι ελευθερίες των ΜΜΕ, των εκδοτών ή των δημοσιογράφων κ.α. προσώπων που εμπλέκονται με τα ΜΜΕ και έχουν την ευθύνη, κάλλιστα προδιαγράφονται και τίθενται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, ποινικό ή αστικό.

Θαυμάσια μπορεί να κριθεί από το γενικό δίκαιο πότε ένα δημοσίευμα ή προφορικό σχόλιο κ.λπ. ξεπερνά τα όρια και αποτελεί εξύβριση, απλή η συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή ή εκβιασμό, προσβολή προσωπικότητας ή ο,τιδήποτε άλλο εμπίπτει στις προβλέψεις του ποινικού δικαίου. Και θαυμάσια μπορεί να διεκδικήσει και χρηματική αποκατάσταση όποιος θίγεται και δικαιώνεται από τα αρμόδια δικαστήρια.

Ειδικοί και έκτακτοι και αναγκαστικοί νόμοι δεν χρειάζονται σε ευρωπαϊκή δημοκρατία!

Επομένως χωρίς περιστροφές να κινηθεί με τη λειτουργία της Βουλής η διαδικασία για την κατάργηση και του συγκεκριμένου και τυχόν άλλων νόμων με παρόμοιο προσανατολισμό και σκοπιμότητες.

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ

ΥΓ. Παρακαλώ μη σπεύσει κάποιος να με κατηγορήσει ότι επιθυμώ οποιαδήποτε αυθαιρεσία ή ασυδοσία μέσων ή δημοσιογράφων. Γιατί είμαι υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας και της παιδείας και της δημοσιογραφίας, όχι μόνο στην ουσία αλλά ακόμη και στη συμπεριφορά και καθημερινή εικόνα… Ο πολιτισμός πρέπει να είναι ορατός παντού και πάντοτε κι απ” τον καθένα που θεωρεί εαυτόν καλλιεργημένο και πολίτη του 21ου αιώνα και όχι να μένει ως σκέψη ή πρόθεση ή στα λόγια.

The post Καιρός είναι... appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα