Και οίδασι και δεν ντρέπεται κανείς!

Ο Γ. Μαμουζέλος γράφει στο Enimerosi24 για τις δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ

Με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο θέμα του ΔΟΛ, που μάλλον νομοτελειακά οδηγούν στο …επιθυμητό από αρκετούς ΛΟΥΚΕΤΟ στα ΜΜΕ του οργανισμού, αλλά και το σχόλιο του συναδέλφου

Ν. Χασαπόπουλου στο facebook θα ήθελα να σημειώσω δυο λόγια… Με θλίψη γιατί σχεδόν περίμενα (και τό “χω γράψει…) ότι έτσι θα συμβούν τα πράγματα, όπως και σε ανάλογες (έστω όχι ταυτόσημες) περιπτώσεις στο παρελθόν!
Οι Τράπεζες, ο Ψυχάρης, η Κυβέρνηση, η αντιπολίτευση κ.α. δεν ενδιαφέρονται να σωθούν οι εφημερίδες ούτε να πληρωθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις οι εργαζόμενοι! Ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, οικονομικά και πολιτικά, τωρινά ή …αυριανά.

Δεν έχουν ενοχές ή τύψεις, όταν ξέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να τους απειλήσει σε κάτι! Ούτε οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι ούτε η ΕΣΗΕΑ, που βγάζει χρόνια τώρα ωραίες ανακοινώσεις, αλλά δεν μπορεί να πετύχει τίποτα! Και φυσικά οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες, οι πολιτικοί ούτε σεντ «τσακιστό» δεν δίνουν για ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ούτε ντρέπονται για την αναλγησία και τον αμοραλισμό που δείχνουν, γιατί έχουν πείσει προκαταβολικά τον εαυτό τους ότι …δεν φταίνε εκείνοι, ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ότι οι νόμοι τους «δένουν» τα χέρια!

Το αντίθετο -θα πρόσθετα- συμβαίνει σε όλους αυτούς τους κυρίους… Κοιτάζουν τα διαπιστωμένα χρέη και «φέσια» και μονολογούν: ωραία, γλυτώσαμε λ.χ. 12 εκατομμύρια ευρώ για οφειλόμενους μισθούς και αποζημιώσεις!

Άλλοι σκέφτονται: ωραία θα κλείσουν τα μέσα, θα τα πάρει φτηνά ένας «δικός» μας, θα πάρουμε κι όσους εργαζόμενους θέλουμε ή και κανέναν (αν δεν τους κάνουμε κέφι…) με αμοιβές – ψίχουλα και θα κάνουμε …παιχνίδι!

Τώρα, αν θά “ναι μπροστινός κάποιος Λιβάνης και …αφανής κάποιος Σαββίδης ή άλλος μικρή σημασία έχει…

Δυστυχώς αυτή για μένα είναι η οδυνηρή πραγματικότητα και όχι οι «ελπίδες» που νόμιζαν ότι έχουν ακόμη οι συνάδελφοι στο ΔΟΛ, αναλογιζόμενοι λογικά τα οφειλόμενα, τις αποζημιώσεις, τη θέση εργασίας κ.λπ. Εδώ μεθοδευμένα και έντεχνα όλοι αυτοί από τους οποίους περίμεναν «μια κάποια λύση…» οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, ωθούν έναν ολόκληρο λαό να αποδεχθεί και να συνηθίσει ολέθρια τετελεσμένα Μεσαιωνικού τύπου για δουλειές, μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη κ.α, θα ντραπούν για 500 ή 600 οικογένειες ή αν χαθούν και καμιά εκατοστή εκατομμύρια από δάνεια;

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

The post Και οίδασι και δεν ντρέπεται κανείς! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα