ΗΠΑ: Θύελλα αντιδράσεων για τις «Made in China» στολές της Ολυμπιακής ομάδας

Οι αμερικανοί αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου θα φορούν κομψές στολές, σχεδιασμένες στις ΗΠΑ, αλλά κατασκευασμένες στην Κίνα. Η είδηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του Ρεπουμπλικανικού όσο και του Δημοκρατικού κόμματος κατά της αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Νομίζω ότι τα μέλη της αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα πρέπει να ντρέπονται

για τον εαυτό τους», δήλωσε ο γερουσιαστής της Νεβάδα Χάρι Ρέιντ.

Τα  ρούχα – τα οποία κοστίζουν περίπου 2.000 δολάρια – σχεδιάστηκαν από τον διάσημο σχεδιαστή Ραλφ Λόρεν στις ΗΠΑ.

Το κλασικό ναυτικό μπλέ μπλέιζερ, τοάσπρο παντελόνι και οι φούστες με τις κόκκινες γραβάτες και τα μπερέ θυμίζουν κλασική Αμερική, αλλά η ετικέτα στο εσωτερικό αναγράφει «Made in China».

«Αυτό μάς άφησε μια πικρή γεύση στο στόμα», είπαν κορυφαίοι νομοθέτες όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την υπόθεση.

Ο δημοκρατικός βουλευτής της Καλιφόρνια είπε ότι θα έπρεπε να φορούν στολές κατασκευασμένες στην Αμερική, ενώ ο δημοκρατικός Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε για την αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή: «Θα περίμενε κανείς ότι ξέρουν καλύτερα».

Ο γερουσιαστής της Νεβάδα Χάρι Ρέιντ είπε, όπως αναφέρουν οι «Los Angeles Times», ότι θα πρέπει να μαζέψουν όλες τις στολές, να τις κάψουν και να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή.

«Καλύτερα να φορούν μόνο μια φανέλα που λέει «ΗΠΑ: ζωγραφισμένη με το χέρι» είπε ο γερουσιαστής και κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε ανθρώπους στην Αμερική που εργάζονται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και που είναι απελπισμένοι για δουλειά».

Σε δήλωσή της η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, είπε ότι η ομάδα έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές πρωτοβουλίες.
«Είμαστε περήφανοι για την συνεργασία μας με τον Ralph Lauren», πρόσθεσε η επιτροπή.

Η στολή των ομάδων των  ΗΠΑ κοστίζει 1.945 δολάρια για τους άνδρες και  1.473 δολάρια για τις γυναίκες, δήλωσε ο Ραλφ Λόρεν.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Αναζητήσεις
εοδ στολη
Τυχαία Θέματα