Επικίνδυνα παιχνίδια του Μ.Πάππου

…στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης

Αναγνώστης
Παρά τα επικριτικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν τον πράγματι θορυβώδη διορισμό του στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης (ΟΛΑΘ), ο Μιχάλης Πάππου δεν πτοήθηκε.
Κινήθηκε μεθοδικά, έμαθε πρόσωπα και πράγματα και τώρα κάνει την «επίθεσή» του.
Είναι σε στενή επαφή με τα σωματεία των πωλητών λαϊκών αγορών, συναναστρέφεται και κοινωνικά μαζί τους στο γνωστό μπαράκι των Αμπελοκήπων, που είναι στέκι τους.
Απέκτησε
άριστες σχέσεις με τοπικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας που έχουν τη «χρέωση» του χώρου και είχαν την......... ευθύνη του πριν από μερικά χρόνια.
Η στήριξη βέβαια από τον πολιτικό του προστάτη Μ.Χρυσοχοϊδη είναι δεδομένη και το πνεύμα της συγκυβέρνησης πιστεύει ότι θα βοηθήσει στην παραμονή του. Στην προσπάθειά του να παραμείνει στη διοίκηση αναπτύσσει τολμηρές πρωτοβουλίες.
Αποφάσισε και συζητάει την χορήγηση 500 (!!!) νέων αδειών πωλητών λαϊκών αγορών. Ότι δηλαδή δε τόλμησε ο Τσαμασλής, που διοίκησε με άκρα πελατοκρατία τον Οργανισμό, προσπαθεί να τοκάνει ο φιλόδοξος Πάππου, σε αγαστή συνεργασία με τον μηχανισμό του πρώτου, που παραμένει πλειοψηφία στο Δ.Σ.
500 νέες άδειες είναι ένας νέος μεγάλος εκλογικός πελατειακός μηχανισμός, για όσους δεν έχουν καταλάβει τα κίνητρα….
Η δεύτερη «τολμηρή» κίνηση του Πάππου λέγεται «Ιδιόκτητο Κτήριο».
Ο Οργανισμός έχει αρκετά αποθεματικά και ο μέγας Πρόεδρος θέλει να αγοράσει κτήριο ώστε «ο ΟΛΑΘ να αποκτήσει τη δική του στέγη». Καλό ακούγεται, αλλά αν σκεφθούμε ότι το δημόσιο γενικώςέχει αμέτρητα αναξιοποίητα κτήρια που ρημάζουν, ίσως μια τέτοια ενέργεια πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις και υποψίες, ότι δεν είναι τόσο αθώα τα κίνητρα.
Για όλα αυτά ο «σύντροφος» Μιχάλης δουλεύει με μεθοδικότητα. Χτίζει συμμαχίες με πρώτους τους συνδικαλιστές του χώρου που τους έχει ήδη «βάλει στο τσεπάκι» του και ακολουθούν τοπικοίπαράγοντες της Ν.Δ. (λέγε με Περιφέρεια Κ.Μ.) που θα είναι αφανείς συμμέτοχοι στην πελατειακή διαχείριση του εγχειρήματος.
Ο Μιχάλης είναι τολμηρό και αδίστακτο παιδί και μέχρι τώρα «του βγαίνουν» τα σάλτα, οι κωλοτούμπες και οι αμοραλισμοί.
Στην εποχή μας δεν χτίζονται πολιτικές καριέρες με το σταυρό στο χέρι.
Αλλά «έχουν γνώση και φύλακες» καμιά φορά…
Keywords
Τυχαία Θέματα