Ημερίδα προσανατολισμού σπουδών

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών το Σάββατο στις 9.15

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ελληνικού τμήματος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΓΣΑ) διοργανώνει στο αμφιθέατρο της Σχολής (Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη, Μαρούσι) το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013 και ώρα 9.15, ημερίδα με θέμα «Προσανατολισμός Σπουδών», που αφορά στον ακαδημαϊκό

και επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.

Στόχος της ημερίδας είναι να αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής απόψεων και καταγραφής θέσεων φορέων και ειδικών σε θέματα ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού. Θα διερευνηθούν, αναδειχθούν και αξιοποιηθούν όλοι οι παράμετροι και τα εργαλεία που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο σχεδιασμό της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας των μαθητών και υποψήφιων φοιτητών της ΓΣΑ σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Με χρηστικά παραδείγματα θα παρουσιασθούν τα κριτήρια επιλογής πανεπιστημίων, οι προϋποθέσεις πρόσβασης σε αυτά, η απόκτηση τίτλων σπουδών, οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και οι δυνατότητες αναθεώρησης στόχων και επιλογών. Επίσης θα δοθούν πληροφορίες για τη συμπλήρωση μηχανογραφικών εντύπων, τους τρόπους αυτοπληροφόρησης των μαθητών, τη σκοπιμότητα ψυχομετρικών τεστ, καθώς και της αντιμετώπισης πρακτικών θεμάτων, όπως εύρεση κατοικίας, υποτροφιών και ψυχαγωγίας στη χώρα επιλογής σπουδών.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν εκπρόσωποι και στελέχη φορέων εποπτευόμενων από το ελληνικό Δημόσιο, ανώτατα στελέχη των πρεσβειών των προαναφερόμενων χωρών, διακεκριμένοι επιστήμονες με ιδιαίτερες γνώσεις του γνωστικού πεδίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και φοιτητές γερμανικών πανεπιστημίων, απόφοιτοι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα