Ικανοποίηση Γιούνκερ για τη δουλειά της Ελλάδας στο προσφυγικό

Τσίπρας: Πρέπει να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο

Σε έναν ακόμα σύμμαχο της Ελλάδας στη «μάχη» για το προσφυγικό φαίνεται εξελίσσεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό και του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δουλειά της Ελλάδας στο «καυτό» αυτό ζήτημα.

Σύμφωνα με tweet του εκπροσώπου

Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο κ. Γιούνκερ είπε στον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση κάνει «καλή δουλειά» στο προσφυγικό και του ζήτησε να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στην μεταξύ τους συζήτηση, οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι επισημάνθηκε και ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Την ίδια ώρα, συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων.

Εκτός από το προσφυγικό, στο «τραπέζι» ετέθη και το ελληνικό πρόγραμμα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η πρώτη αξιολόγηση.

«Να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαιο»

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σε tweet του μετά από την συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ τόνισε ότι στην Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα εκπροσωπεί με «υπερηφάνεια την Ευρώπη του ανθρωπισμού», που έσωσε ένα εκατομμύριο ζωές το 2015.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εκπροσωπούμε την Ελλάδα που αγκαλιάζει τους κατατρεγμένους του πολέμου, εκπροσωπούμε τους νησιώτες που σώζουν παιδιά με αυταπάρνηση».

Πρώτο μέλημα είναι να «σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο» και όχι να κλείσουν τα σύνορα. «Τα ανοιχτά σύνορα είναι κατάκτηση των Ευρωπαϊκών λαών» έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Μαζί θα κρατήσουμε ασφαλή και ανοικτή την δημοκρατική Ευρώπη στην οποία ελπίζουν οι κατατρεγμένοι για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς».

Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Γιούνκερ είναι η πρώτη επαφή του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.
Πηγή ethnos.gr

The post Ικανοποίηση Γιούνκερ για τη δουλειά της Ελλάδας στο προσφυγικό appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα