Ίδρυση Διεθνούς Δικτύου Parliament Watch

Με πρωτοβουλία του Vouliwatch, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 08 Μαρτίου, η πρώτη διεθνής συνάντηση αντίστοιχων πρωτοβουλιών στην Αθήνα. Εκπρόσωποι των Parliament Watch από την Γερμανία, Γαλλία, Τυνησία, το Μαρόκο και την Υεμένη ήρθαν στην Αθήνα

για να συμμετάσχουν στην διήμερη συνάντηση δικτύωσης, που διοργάνωσε το Vouliwatch, με σκοπό την γνωριμία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ίδρυση ενός Διεθνούς Δικτύου Parliament Watch.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου, συζήτησαν κοινά θέματα ενδιαφέροντος σε σχέση με τη λειτουργία της κάθε οργάνωσης, όπως το νομοθετικό πλαίσιο, την τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και την πρακτική ανταπόκριση των μελών του Κοινοβουλίου και των πολιτών κάθε κράτους. Ο αρχικός στόχος επετεύχθη με την απόφαση και ανακοίνωση δημιουργίας ενός διεθνούς Δικτύου Parliament Watch το οποίο θα έχει ως αποστολή την προαγωγή των δημοκρατικών αρχών, με την βοήθεια καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων στην υπηρεσία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Το όραμά τους είναι η ενδυνάμωση της δημοκρατικής κοινωνίας μέσα από την ενίσχυση της διαφάνειας, της Ανοιχτής διακυβέρνησης, του ελέγχου των αιρετών εκπροσώπων μας αλλά και την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των Βουλευτών και των πολιτών. Το Δίκτυό θα διευκολύνει την ανταλλαγή καλών πρακτικών με αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην Ευρώπη και διεθνώς, καλωσορίζοντας κάθε κίνημα που μοιράζεται τις ίδιες αρχές και οραματίζεται την ενδυνάμωση των Δημοκρατικών θεσμών.

Όλα τα μέλη του Δικτύου είναι ανεξάρτητοι, μη κερδοσκοπικοί και μη κυβερνητικοί οργανισμοί. Το Δίκτυό αποτελείται από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα (vouliwatch.gr) Τυνησία (Al Bawsala), Μαρόκο (Nouabook), Γερμανία (abgeordnetenwatch.de), Γαλλία (Questionnez vos élus.org) και Υεμένη (شركة النفط اليمنية YPC).

The post Ίδρυση Διεθνούς Δικτύου Parliament Watch appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα