Η Περιφέρεια Αττικής φιλοξενεί την Επιστημονική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος OrientGate για την κλιματική αλλαγή

Συνολικά 60 επιστήμονες, ερευνητές και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης από 10 διαφορετικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα πάρουν μέρος στις συναντήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής και Συντονιστικής Επιτροπής (Scientific Committee και Steering Committee) του προγράμματος «OrientGate: Ένα Δομημένο Δίκτυο για την Ενσωμάτωση της Γνώσης για το Κλίμα στην Πολιτική και στο Χωρικό Σχεδιασμό», που φιλοξενεί η Περιφέρεια Αττικής στις 6 και 7 Μαΐου

2014.

Τα βασικότερα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην ολοκλήρωση των πιλοτικών μελετών, στο συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων, με έμφαση στη διατομεακή συνεργασία, στα θέματα διάχυσης της πληροφορίας και της κλιματικής γνώσης, στην ολοκλήρωση του Αποθετηρίου Γνώσης (Data Repository) και τέλος στη συγγραφή του τελικού βιβλίου και την έκδοσή του.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα ακολουθήσει επίσκεψη σε υγρότοπο της Αττικής. Παράλληλα, η διοργάνωση θα αξιοποιηθεί για την τουριστική προβολή της Αττικής με επίσκεψη στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Λίγα λόγια για το OrientGate

Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, φέρνοντας σε επαφή τις κοινότητες που παράγουν τη γνώση (Πανεπιστήμια, Μετεωρολογικές Υπηρεσίες, Επιστημονικά Ιδρύματα, κλπ.) με τις κοινότητες που εφαρμόζουν πολιτικές (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, κλπ.). Από το Πρόγραμμα αυτό θα προκύψουν Στρατηγικές και Επιχειρησιακά Προγράμματα με δράσεις αναστροφής και περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα αυτό με αντικείμενο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους υγροτόπους της Αττικής. Έχουν επιλεγεί οι σημαντικότεροι υγρότοποι της Αττικής (Βουρκάρι, λίμνη Κουμουνδούρου, Σχοινιάς, Μαραθώνας, κλπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα