Η «ευρωπαϊκή αφύπνιση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έφερε συνάντηση με τον Γιούνκερ

Email Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη στο enimerosi24

-Πίσω από το φραστικό πυροτέχνημα του Παπαδημούλη…

«Μέγιστη θεσμική απρέπεια και προσβολή της Δημοκρατίας» θέλει να βλέπει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημ. Παπαδημούλης, με αφορμή την επιλογή του  πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του πανίσχυρου Eurogroup  Zαν-Κλωντ Γιούνκερ να μην συναντήσει τελικώς τον πρόεδρο του κόμματός του Αλέξη Τσίπρα, κατά την 24ωρη επίσκεψή του στην Αθήνα

από όπου αναχωρεί το μεσημέρι.

Όσο είναι πολιτικό παιχνίδι από το Δ.Π. να το επιχειρεί αυτό, προκειμένου να μεταφέρει τα φώτα της αρνητικής κριτικής προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αφορμή τη σωρεία αντιφατικών ή αρνητικών δηλώσεων βουλευτών και στελεχών τους τις τελευταίες ημέρες σχετικώς με σημαντικά θέματα, γεγονός που επέτεινε την εικόνα της διαλυτικής πολυφωνίας εις το εσωτερικό τους, μεταφέροντας τεχνηέντως τους προβολείς σε «απρέπεια» προς το πρόσωπο του αρχηγού της μείζονος αντιπολιτεύσεως, άλλο τόσο οφείλουμε οι νοήμονες να δούμε την πραγματικότητα.

Κατ’ αρχήν το θέμα αφορά τον τυπικό χαρακτήρα της επίσκεψης Γιούνκερ και των εξ αυτής νοουμένων υποχρεώσεων του υψηλού επισκέπτη. Δεδομένου ότι δεν επρόκειτο γιά επίσημη επίσκεψη, ο κ. Γιούνκερ είχε κάθε δικαίωμα να συναντήσει μόνον τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβερνήσεώς του, ο οποίος και τον προσεκάλεσε στην Ελλάδα. Συνεπώς δεν υπεχρεούτο να απαντήσει θετικώς εις το υποβληθέν από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικό αίτημα, προς την εδώ πρεσβεία του Λουξεμβούργου. Αντιθέτως εάν επεσκέπτετο επισήμως την Ελλάδα, τόσο οι διπλωματικές υπηρεσίες επί της εθιμοτυπίας εις τη χώρα του, όπως και οι ημέτερες αντίστοιχες υπηρεσίες, όφειλαν να προβλέψουν και συνάντηση με τον Τσίπρα, υπό τη θεσμική του ιδιότητα. Όπως ακριβώς συνέβη κατά την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Πέρες.

Ο Δ.Π. παραβλέπει αυτόν τον τύπο, ο οποίος έχει και ουσία, καίτοι κάποιοι εις το κόμμα του ( π.χ. Ανδριοπούλου, υπ. Βουλευτής Λαρίσης) θεωρούν ότι τα των τύπων αφορούν «κυβερνητικούς θιάσους», πράγμα που μαρτυρεί πλήρη άγνοια των θεμάτων, τα οποία αφορούν τις παγίως ακολουθούμενες διπλωματικές πρακτικές εις όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μηδέ εξαιρουμένης της Βενεζουέλας του Τσάβεζ ή της ΛΔ Κορέας της κομμουνιστικής δυναστείας των Κιμ ή του θεοκρατικού Ιράν. Κατά συνέπεια επιχειρεί να εγείρει πολιτικό θέμα, σε σαθρή βάση.

Αλλά η ουσία του ύφους και του περιεχομένου της δήλωσης Δ.Π. είναι άλλη: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιχειρεί να προσδώσει εκ νέου εις το κόμμα του «ευρωπαϊκό προσωπείο», την επαύριο δηλώσεων, όπως π.χ. από τον Στρατούλη ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ», εις το πλαίσιο μιάς κατ’ επίφαση πολιτικής ευρωπαϊκού προσανατολισμού τους, η οποία απουσίασε και από το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εν όψει των εκλογών του Ιουνίου. «Συνεπείς» λοιπόν προς αυτό, εμφανίσθησαν επιθυμούντες να συναντηθεί ο Τσίπρας με τον Γιούνκερ, πράγμα που ανέλαβε εργολαβικώς να «πλασάρει» πολιτικώς ο Δ.Π. με τη δήλωσή του.

Συμβαίνει, όμως, εις τη ζωή, συνε

Keywords
Τυχαία Θέματα