Α. Σαμαράς στη Le Monde: Θα αξιοποιήσουμε εμπορικά τις ακατοίκητες νησίδες

«Την ανάγκη να δοθεί ένα περιθώριο στην Ελλάδα για να αναπνεύσει» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στη φημολογία για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πρόσθεσε πως αν κάνουμε τη δουλειά

της, μπορεί η χώρα να σωθεί και πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αλλαγής του συστήματος.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ διαβεβαίωσε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα επιταχυνθούν και πως οριστικοποιείται το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση εξετάζει την πώληση νησιών, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η Ελλάδα δεν διαθέτει ιδιωτικά νησιά, παρά μόνο μερικές ιδιωτικές νησίδες, η πλειονότητα των οποίων είναι ακατοίκητη:
«Υπό την προϋπόθεση ότι δεν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας, μερικές από αυτές τις νησίδες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς. Δεν τίθεται θέμα ξεπουλήματός τους, αλλά η μετατροπή αναξιοποίητης γης σε περιουσιακό στοιχείο που θα αποφέρει κέρδος στην κατάλληλη τιμή», σχολίασε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης βραχονησίδων και εξηγούσαν ότι ακατοίκητες βραχονησίδες θα μπορούσαν να έχουν εμπορική εκμετάλλευση για ιχθυοκαλλιέργεια, ηλιακά πάρκα, αιολικά πάρκα, μονάδες αφαλάτωσης, τουριστική αξιοποίηση.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα