Η ΕΣΠΗΤ στο πλευρό του Δημ. Χορταργιά και της Κ. Τασσοπούλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει το νέο κρούσμα εκφοβισμού και απόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας και χειραγώγησης των λειτουργών της, με θύματα αυτή τη φορά τους συναδέλφους Δημήτρη Χορταργιά, Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) και Κατερίνα Τασσοπούλου, μέλος της Ένωσης.

Συγκεκριμένα και μετά από στημένα και

μεθοδευμένα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου κατά την αναμονή της δίκης Μπέου, ύστερα από μήνυση της συναδέλφου Κατερίνας Τασσοπούλου, είχαν αποτέλεσμα τη σύλληψη της μηνύτριας και του Δημήτρη Χορταργιά, προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ ενώνει τη φωνή του με όλο το δημοσιογραφικό κόσμο και καταδικάζει με αγανάκτηση τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές απόπειρας φίμωσης και τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου.

Παράλληλα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συναδέλφους Δ. Χορταργιά και Κ. Τασσοπούλου, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η ελευθερία και ανεξαρτησία της ενημέρωσης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που –ειδικά στους καιρούς που διανύουμε- όλοι οφείλουμε να την υπερασπιζόμαστε, ως θεμελιώδες ζήτημα Δημοκρατίας.

The post Η ΕΣΠΗΤ στο πλευρό του Δημ. Χορταργιά και της Κ. Τασσοπούλου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΣΠΗΤ, Δημ, Χορταργιά, Τασσοπούλου,espit, dim, chortargia, tassopoulou